Tillbakabyte till mina egna sidor:)
2010-12-26 / 14:29:00 / Sandras inlägg

Tyvärr har det försvunnit saker från den här bloggen så Carro har beslutat att inte använda den längre, och därför tänker inte heller jag göra det då vi startade upp denna tillsammans och det känns ju konstigt om jag ska fortsätta skriva här då:). Så antingen kan ni följa mig på min egen blogg eller på min bdb:D.

 

Länk till bloggen: sandralucky.blogg.se

Länk till bdb: sandralucky.bilddagboken.se

 

 

Ha de bra så syns vi på mina andra sidor:D.

 

 


Läs min andra blogg
2010-12-26 / 11:28:54 / Carolines inlägg

P.g.a lite anledningar har jag nu skaffat en egen blogg, eftersom det har försvunnit både bilder och en kommentar från bloggen av någon konstig anledning. Så vill ni följa mig och Beauty får ni gå in här på min nya, och glöm inte att lägga till den i bloglovin. ;)


Juldagen
2010-12-25 / 13:54:27 / Carolines inlägg

Jag hade en underbar Julafton och är jättenöjd över mina julklappar! :D Hoppas ni känner samma sak. :) Julmaten var god, trevligt sällskap, mys till kalle och fina julklappar. :)

Det här fick jag:

- Laptopställ
- Presentkort på Hööks
- Hårfön
- Digital fotoram
- Tavelram
- Film och "kompismugg"

Det här fick jag och Kim tillsammans:

- Presentkort på Bio
- Pengar
- Badkarshylla
- Duschdrapperi
- Badrumsmatta
- Köksredskap
- Kökshanddukar
- Två speglar
- Två lampor
- Kuddar

Eftersom vi firade julafton i Sundsvall i år, och firade tidigare med min familj på Åland så ska jag räkna upp vad vi fick av dom också. ;)

- Pengar
- Köksredskap (kan inte komma på vad det kallas)
- Sockor
- Vantar
- Juliga ljusfat
- Eltandborste
- Lampa
- Sodastream

Det är vad jag kommer ihåg just nu, har säkert glömt något. Det är så mycket så det är inte lätt att komma ihåg, haha! Vad fick ni för spännande? :D Ikväll blir det jobb för min del, härligt! Tjäna lite pengar. :)

God fortsättning på er! :D


Julfilmen från ridning på Aron idag=)
2010-12-24 / 23:50:01 / Sandras inlägg

 


Julaftonen är över :)
2010-12-24 / 23:20:42 / Sandras inlägg

Nu är julen slut:). Jag har haft en underbar jul<3. Först blev det årets kyrkgång och träffade brorsbarnet på drygt ett år som är så underbar, sedan überhärlig julritt med Aron och till sist det äkta julfirandet hos morbror med hela släkten=). Nu är det bara att ladda om inför två till julfiranden imorgon och på annandagen;).

 

Ritten med Aron var såååå underbar<3. Var så mycket nya saker för honom (lindor, studsande horn, glitter som hänger och slingrar sig) och han var superduktig:). Hans galopp kändes bättre än någonsin och jag kunde för första gången riktigt RIDA i den:D. Inte bara hålla igång den, utan även rida:´). Kommer film från dagens ridtur!

 

 

 


Ett kort svar på en kommentar om nya headern:)
2010-12-24 / 21:54:56 / Sandras inlägg

Jättefin, men varför står det inte Aron?:O //Skriven av Jessica

Den enkla anledningen till att Aron inte är med på bilderna är för att vi inte hade några julbilder på honom och vi ville ha en header med endast jultema:). Carros andra medryttarponny Macke är inte heller med på bilderna av samma anledning:). Så det är ingen fara, Aron mår bra och ska inte säljas eller nåt sånt:D


GOD JUL!
2010-12-24 / 13:51:31 / Carolines inlägg

God Jul på er kära läsare! :D Imorse åkte jag och min pojkvän ut till stallet och red Macke en kort sväng, mysigt att rida på Julaftons morgon! Men det var jäkligt kallt, -27 grader :O så det blev en väldigt kort tur. Det blev lite bilder i alla fall som jag tänkte visa er. ;)







Officiellt julafton nu!
2010-12-24 / 00:25:14 / Sandras inlägg

Jag gissar att jag inte kommer uppdatera nånting under dagen så nu skriver jag ett GOD JUL till alla er här iaf:). Nya headern blev fin, tycker jag:D. Men jag skäms ögonen ur mig för de otroligt hemska bilderna på mina pållar x). Så jävla dålig kvalitet så jag vill gå och lägga mig och dra täcket över huvudet och inte komma fram på en vecka x). Vilket jag också tänker göra nu! Men jag kommer fram imorn;).

 

 

God Jul från Sandra, Lucky, Aron, Pussel Myrra, Gäzzle, Plavix, Bintje, Stellan, Tuffis, Sockis och pullorna:D

 


Film från ridturen idag
2010-12-23 / 23:36:18 / Carolines inlägg

Eftersom vi fick ett önskemål om att vi ska lägga upp mer ridfilmer och bilder, så kommer därför min ridfilm från idag. :D Ha överseende med att det var fjärde gången jag red henne. Det är ju trots allt julafton imorgon, så därför gjorde jag Beauty lite julfin. :D Vi ska försöka att uppfylla alla era önskningar om vad ni vill läsa, så fortsätt kommentera! ;)


Nå vad säger ni, fick man inte lite julstämning av filmen? :D



Ny header - Jultema
2010-12-23 / 23:25:04 / Carolines inlägg

Nu var det dags för bloggen att få ett ansiktslyft :D med en julheader den här gången, vad tycks? ;)


Kom med alla förslag ni har!
2010-12-23 / 22:12:27 / Dressyrohoppryttarna

Det känns som att våran blogg behöver en "sockerkick" ;) eller tycker ni inte? Nu vill vi ha hjälp av er läsare, vad skulle vi kunna göra för att förbättra våran blogg? :D Vad vill ni läsa om? Ge gärna tips på vad vi kan skriva om, ja ni förstår nog vinken! :) 

Kom med alla förslag ni har :D så ska vi göra vårat bästa för att förbättra den så ni vill fortsätta läsa! Vi vill se många kommentarer till det här inlägget. ;)


Julstök=ingen ridning:)
2010-12-23 / 21:37:58 / Sandras inlägg

Sista julstöket är avklarat nu:). Inhandlat och slagit in de sista julklapparna:). Faktiskt tycker jag det är mysigt med mycket folk när man är och julhandlar, får lite mer stämning av det:D. Är faktiskt SKITNÖJD med de flesta av mina julklappar i år:D. Särskilt den till mamma:´)<3. Vet att hon kommer att fullkomligt äääälska den=).

 

Ingen ridning idag heller. Har ju som sagt varit svinigt kallt idag så hade ändå inte kunnat rida nå på riktigt:). Även fast man säger att hästarnas lungor inte mår dåligt av kall luft eftersom de har så lång hals som värmer upp luften så tror jag ändå inte att det är nyttigt. Luftvägarna då? Ska de skadas istället? Så ja, ingen ridning:). Hade ändå inte hunnit för har verkligen haft FULLT UPP hela dan! Säg den dag jag inte har det;).

 

Imorn hoppas jag på lite ridning iaf:). Men det är väldigt osett och tveksamt än det^^

 

 

5/3-10 och årets första fräknar växer fram;). Dock suger ju kvaliteten på bilerna på blogg.se så de syns ju inte särskilt mycket^^. Lucky och jag skrittade ut 2,5 timmar i det underbara solskenet<3

 


Vad händer med bloggen egentligen?
2010-12-23 / 21:23:33 / Carolines inlägg

Nu blir jag riktigt fundersam här över vad som händer med vår blogg egentligen. :O Det började med att menyn hoppade ner under inläggen av någon konstig anledning, varken Sandra eller jag hade ändrat några inställningar och ändå hoppade den ner. Det tog flera dagar innan menyn var tillbaka igen.

Sen har det försvunnit bildlänkar i menyn, av någon konstig anledning. :S Och nu har en kommentar som Linda skrev till mitt senaste inlägg försvunnit, inte kan det väl bara försvinna utan att man tar bort den själv? Någon som vet? :O


Skottat tak!:O
2010-12-23 / 21:13:17 / Sandras inlägg

Vi bestämde redan igår att vi skulle skotta av stalltakt idag. Vaknade upp till -24 grader och när vi gick ut och skulle skotta tak så var det -26 xD. Men det var bara att gräva fram stegen och ta sig upp det:). Och vilken syn!:O Taket är ju i ett hörn så all snö har blåst och stannat kvar på taket:O. Snön var högre än mig på de flesta ställen efterso det inte kunnat blåsa bort xD. Men Mattias och jag kämpade och fick bort allt iaf, med endast EN nedramling;). Däremot MASSOR med balansstörning i form av att jag druttade i snön på taket xD. Min balans är verkligen sämst när jag ska stå på fötterna!! När jag rider är den okej, men när jag står på marken så är det svårt x).

 

När all snön var nere så var det naturligtvis upp till taket så då ringde vi efter mamma så hon kunde hämta en madrass så vi kunde åka ner;). Fan va kul det var:D. Men det var ju massor med snö där nere med så vi fastnade, men det hindrade inte oss för att åka en gång till:D. Så upp igen, ta sats hela vägen uppifrån taket och sen i rasande fart ner över kanten, varav att jag hade siktat lite fel så vi flög ut över kanten istället för i snöbacken och sen flög vi ner ännu djupare i snön under så jag hade snö nästan upp till axlarna när jag reste mig upp xD. Haha, att de ska vara så kul att skotta tak!:D

 

 

Bild på en faktiskt riktigt liten snöhög från förra året:P

 

Och där kan ni jämföra den med huset^^. Jag är nog tamejtusan en vintermänniska ändå jag:D

 


Julritt dan före dopparedan
2010-12-23 / 17:29:58 / Carolines inlägg

Idag följde Linda och Victoria med mig ut till stallet och fotade och filmade lite :) Bettan fick vara lite julfin eftersom det är julafton imorgon. :D Det blev en kort uteritt idag, vi var ute kanske 20-25 min för att det var så himla kallt så Linda höll på förfrysa fingrarna av sig stackarn. Beauty var så himla go idag! Pigg tjej och ville hemskt gärna galoppera när jag bad om trav, haha sötnosen. Men hon lyssnade fint när jag tog tillbaka henne och hon gick i en fin samlad trav. :D Jag tycker mer och mer om henne :') goflickan! Jag är en stomänniska jag :D dras mer till ston på nåt sätt. Vad föredrar ni? Ston eller Valack, eller går det bra med båda? :D

Här kommer lite bilder från vår mysiga tur idag! :)




Sugen på film? ;) Skriv en kommentar isåfall så lägger jag upp den här ikväll! :D



Känns härligt med två ridhästar=)
2010-12-22 / 23:46:29 / Sandras inlägg

Nu är det utveckling av mina två diamanter som gäller och jag känner mig sååå taggad:). Visst, det är 10 år mellan dem, men Lucky är inte som andra hästar så inom ca två år är jag säker på att Aron kommer att vara förbi Lucky med det mesta^^. Med Lucky har jag nu ett hemligt mål jag vill nå 2011, med Aron har jag ju ett synligt mål, som jag skrivit om här i bloggen tidigare:).

 

 

 

Nu blir det sängen för mig:). Sov ca 3,5-4 timmar i natt men är ändå inte trött nu. Jag som brukar vara så jävla trött jämt! Men ja, imorn är första gången jag ska vakna utan klocka på ca tre veckor så det blir ovant^^. Nattinatti på er:)

 


Söt-Lucky idag:D
2010-12-22 / 21:53:06 / Sandras inlägg

Lucky var så söt idag (som alla andra dagar) när jag tog in han^^. Han tyckte vi skulle springa lite i djupsnön tillsammans så då gjorde vi det. Han är VERKLIGEN en häst som älskar snö! Herregud alltså, lilla pållen! Men iaf, det är ca 80 cm snö nu och han och jag hoppade oss framåt i mörkret^^. Behöver jag säga att det blev jag som tröttnade först? Så då tog vi en liten vilopaus stillaståendes på stigen (som var full med snö eftersom det snöar konstant) innan vi fortsatte i en lugnare takt in i stallet;).

 

Ställde in honom i boxen och gick ut för att hämta nästa omgång med hästar. När jag kom in så såg jag att han inte rört sitt kraftfoder än och när jag tittade på honom så började han klia halsen mot stolpen och tittade på mig igen^^. Han hade halstäcket på sig än för jag ville ha in de andra hästarna så fort som möjligt. Så då plockade jag av halstäcket och kliade lite under täcket och sen var han nöjd^^. Han kliade tillbaka lite och sen fick han matro^^. Min gullis:D<3

 

Kliar varandra i hagen i våras<3

 

Han hade en lång period när han slickade överallt på mig i våras^^. Inte bara händerna alltså, utan även magen, ryggen, nacken, huvudet, you name it!

 


Ridning och Birsta
2010-12-22 / 20:47:56 / Carolines inlägg

Idag sov jag till 11 tiden, så skönt att få sova ut! Klev upp och åt, och sen åkte jag ut till stallet. :) Skrittade ut på Beauty i ca 35 min, med lite lite trav. Mysigt var det :) och inte allt för kallt kändes det som. Nya vinterridstövlarna mina håller verkligen värmen bra måste jag säga! :D

Efter en bit på vägen fick Beauty syn på en tjej som plockade gran till att julpynta med, vilket hon tyckte var såå läskigt xD det kunde ju vara nåt jättefarligt liksom.^^ Hihi, sötgumman. Hon stannade några gånger och jag bad henne gå framåt, en gång försökte hon vända och började blåsa med näsborrarna, men vi gjorde några volter och tillslut fick jag henne att gå fram ändå och förbi tjejen. :D Gjorde några skänkelvikningar på bortavägen och det kändes som att jag fick med både fram och bakbenen, så hon var superduktig. :')

Hon var så himla trevlig idag! Pigg och glad :D och ännu piggare blev hon på hemvägen (som hon alltid blir), hon började takta och jag fick göra mycket halvhalter. Hon slängde sig bara en gång på hemvägen då hon blev rädd för något så hon ville springa iväg, så jag fick snurra henne till hon stannade men det gick bra. :) Sen gick hon hem så snällt, lite taktande då med men jag är nöjd över henne ändå! :)




Filmade idag när Beauty står och "räknar", haha. Lägg märke till hennes högra framhov som hon tar upp, ner, upp, ner, upp, ner. Så jäkla söt! :D


Efter stallet åkte jag ut till Birsta, köpte ett kamerastativ :D äntligen! Ska bli kul att prova fota med det framöver. =) Sen köpte jag underställ, en ryktskrapa och ett par varma gosiga ridvantar, hoppas dom håller värmen bra nu! :D


Tavla med känslor:D<3
2010-12-22 / 20:44:24 / Sandras inlägg

Jag bara älskar den här tavlen som jag gjorde idag:´)<3. Det tog sin lilla tid, men nu hänger den där bredvid min säng och ler mot mig:D. Alla bilder har en särskild känsla och jag minns dem så väl=). Jag minns faktiskt känslan av alla bilder jag har tillsammans med Lucky, vilket är några tusen! Det tycker jag är lite fascinerande faktiskt:).

 

Det blev 13 bilder på Lucky, 5 bilder på Aron och 2 bilder var på de andra tre hästarna(A).

 


Mer spöken i farten, ser ingen annan lösning
2010-12-22 / 19:39:19 / Sandras inlägg

God kväller, sitter nu bekvämt tillbakalutad i fåtöljen och inväntar en pizza som ska förtäras med största njutning och lugna en kurrande mage. Skinka och salami, mums:D.

 

Tänkte berätta om när jag gick ut till hästarna och skulle släppa ut dem vid halv sju i morse. Vi gjorde allt som vanligt. Vi gav Aron och Pussel kraftfoder, tog på halstäcken och jag började gå iväg med Lucky. Men dörren VÄGRADE öppna sig. Så mamma kom och skulle försöka hjälpa mig att knuffa upp den tillsammans med mig för vi trodde det hade rasat snö från taket. Men det gick inte. Så då gick mamma ut en annan väg och hämtade snöskyfflar för att skotta utanför eftersom vi var säkra på att det rasat ner en halv lavin framför dörren. Jag ställde in Lucky i boxen igen och sprang runt för att hjälpa till. Då visade det sig att det inte alls rasat någon snö. Dörren var helt fri och det gick superlätt attt öppna den! Hur kommer det sig då att den var helt omöjlig att öppna innifrån när både mamma och jag la hela vår vikt på den? Ja, jag finner bara en lösning och det är spöken eller stalltomtar. Antingen spöke som är på rethumör eller också stalltomte som ville få oss att förstå att det är dags att skotta av taket nu. Vilket vi har tänkt göra imorn när både brorsan och jag är lediga så vi kan göra det i dagsljus!

 

Vad tror ni, tror ni på spöken och stalltomtar?





Film från idag:)
2010-12-21 / 23:35:08 / Sandras inlägg

Tyvärr är även det här ljudet avstängt:(. Och jag hade fixat en del med låten, men det kan inte hjälpas. Jaja, jag kan ju se den iaf:). Men skulle vara roligt om även ni kunde se den som jag vill att den ska vara, men tyvärr:).

 

 

Lyssna på den här låten samtidigt, även om det inte blir optimalt...

 


Ridit Lucky och Aron idag=)
2010-12-21 / 23:00:12 / Sandras inlägg

Blev ju som sagt ridsugen av min egen ridövning så tog och red Lucky till att börja med^^. Tog det nya schabraket som jag vann på julklappshoppningen:D.

 

Lucky var väldigt, väldigt piggelin! Men han lyssnade fint iaf=). Faktiskt kändes det bättre än det såg ut (brukar vara tvärtom) vilket jag tycker är okej ändå:). Det var väl nacken som var den man hade kunnat velat ändra lite på, men det kommer av sig självt när han har mer stryka igen=).

 

Jag gjorde inte så mycket övningar och red mest basic=). Sen tog vi och raaaaacaaaade lite med:D. Både på banan och på åkern, för Lucky ville på åkern efter att vi ridit klart med^^. Skrittade ut sen med:). Film kommer:D.



Bild från idag:)


Red även Aron på banan tillsammans med Pussel efter att det blivit mörkt:). Tog hoppsadeln och sen tog jag ett aachenträns med mitt tredelade mässingeggbridong som jag har till Lucky:).Han joxar mycket med bettet när jag har vanligt tränsbett så blev det här istället och han gillade det mer iaf=).  

 

Red skritt, trav och galopp=). Han var ganska seg idag så var lite problem att få igång galoppen^^. Sen vill han gärna fatta vänster galopp i höger varv, men då kom jag att tänka på Peter Eriksson-clinicen från i höstas om att lära hästen att fatta rätt galopp så då gjorde jag så och han fattade rätt direkt=). Petade på med spöet på ytter bak och red in mot staketet och tog det som hjälp för att få honom rätt och det funkade så fint så=).

 

Han var superduktig iaf:D. Första gången han galopperar i mörker också:). Haha, men när jag skulle kravla mig upp så råkade han gå ett steg bakåt för det tog lång tid och sen tyckte han det var dags att gå och mamma hade mig halvt uppe, han börjar traska omkring lite och jag kravlar mig upp så jag åtminstone hänger på honom xD. Sen säger jag åt mamma att släppa mig och ta hand om honom och få han att stå still istället xD. Så hon släppte mig och sa bara "luuugn" och han ställer sig blickstilla xD. Knäppo^^.

 

 

Gammal bild från i somras när vi just kommit igång efter min skada igen:)

 


Dagens ridtur
2010-12-21 / 19:30:19 / Carolines inlägg

Hej på er vänner! Jag har inte orkat blogga något idag förrän nu, var så trött efter stallet så jag la mig på sängen och sov i 1½-2 timmar :P skönt var det kan jag lova. Så jag har nyss stoppat i mig lite mat, sen middag idag men det gör inget. :D

Jag var till stallet då på förmiddagen idag, och red på banan i ca 30 min. Beauty var pigg, men inte överdrivet. =) Hon var himla sammarbetsvillig och lyssnade super när vi tränade lite tempoväxlingar i traven. Sen travade vi av på långa tyglar så hon fick gå lång och låg för att sträcka ut ryggmusklerna, och hon frustade och tyckte det var sååå skönt! :D Tog sen in henne och masserade lite, och det uppskattades av damen! :) Gogumman. :love: Det här känns riktigt bra! Ser fram emot torsdag, då vi eventuellt ska bli julfotograferade av Emma! :D








Blev ridsugen av min egen ridövning^^
2010-12-21 / 11:40:48 / Sandras inlägg

Nu blev jag jäääävligt ridsugen här:D. Älskar ju att rida i snö och hästarna tycker det är såååå roligt:D. Så jag tror att jag ska trotsa snöovädret och gå ut och rida lite på min älskling om en stund^^. Ska se klart på Top Model först;)

 


Ridövning i snö
2010-12-21 / 11:32:45 / Ridövningar

Hade tänkt skriva in en ny ridövning. Den här är väldigt passande i nuvarande väder då det krävs snö (eller vatten såsom en sjö eller liknande) för att utföra den. Hästar lyfter naturligtvis mer på hovarna när det är snö. Ofta nästan hoppar hästen fram, alternativt plöjer på, sträcker ut halsen och springer. Ryttaren tycker att hästne går fint för den lyfter på benen och sviktar i steget, när hästen i själva verket sänker ryggen, släpper ut magen och tappar bakdelen. Men ja, ryttaren har rätt. Hästen sviktar ju i steget så då måste den ju gå bra. Eller? Jag tycker inte riktigt att det räcker med det.

 

Själva övningen

Hästen blir ofta extra sprallig och glad av snön. Använd er av den energin! Den här övningen går mest ut på att trava i snön, hålla ett jämnt tempo och att hästen ska bära sig rätt. Se till att den sits är rätt. Våga räta upp dig och lägg vikten något bakåt. Bara här är det möjligt att hästen kommer att reagera, antingen positivt eller negativt beroende på hästens kondition, motivation och styrka. Rid extra fram till handen, våga lägga på ben och spänn upp magen, "tutta upp" er, även fast hästen är het och sprallig. Blir hästen kort och på tårna så gör någonting, distrahera den. Lägg en volt, flytta bakdelen några steg (OBS-Inte om hästen själv svänger omkring med baken), gör en halvhalt eller en halt. Gör det som passar din häst bäst.

 

Resultatet

Även fast hästen kan tycka att det här är ganska jobbigt så brukar den ändå uppskatta det och tycka att det är roligt. Det är upp till ryttaren att inte gå för fort fram innan hästen är redo på alla plan. Ofta brukar hästen först och främst höja upp ryggen och spänna magen när den börjar komma på att ryttaren vill jobba. Mn bakdelen är fortfarande bakom hästen och nacken är kort, höjd och spänd. Ett tips då är ofta att mjukna av ytterligare i handen samtidigt som du öker energin till bakdelen, antingen genom endast tanken eller genom en minipet med spöet eller så. Det beror på hur ni brukar kommunicera. Kanske behövs båda delar? Vanligtvis svarar hästen genom att ta in bakdelen under kroppen och lyfta upp framdelen ännu mer, kröka nacken och bli lätt i munnen. Helt enkelt faktiskt BLI sådär snygg och igenom som ryttaren från början tror när hästen sviktar framåt. Hästen blir samlad och väldigt uppmärksam på ryttaren. Man får känslan av att man verkligen är ett team och både häst och ryttare tycker att det är väldigt roligt att arbeta tillsammans. En härlig känsla!

 

 

 

Svårigheter med övningen

Hästarna blir gärna överilade och heta när man rider i djupsnö. Den kanske sticker, bockar och busar. Tillåt inte hästen att bocka och busa omkring när det är meningen att ni ska arbeta. Distrahera den och avbryt buset. Till er som säger att det är omöjligt: Ni har fel. Det är inga problem att avbryta en häst från bus. Det kanske inte går första, andra och tredje gången, men det går. Ha tålamod och var envis. Alla mina hästar har varit hemska på den punkten, men jag har helt enkelt inte tillåtit dem att busa för mycket utan att jag är med på det. Är jag själv med på det så kan vi busa hur mycket som helst, men det är fortfarande jag som har kontrollen. Det tycker jag är en otroligt viktig detalj i hästhantering. Det är människan som ska ha kontrollen, men vi ska inte trycka ner och bossa över våra hästar. Det är bara rangordningen som ska vara fastställd i alla lägen.

 

En annan svårighet med övningen kan vara att hästen inte är tillräckligt stark och inte har konditionen för att springa omkring i snön och vara fin. Gör det mycket korta bitar och gör många skrittpauser, gärna på ett ställe där det inte är djupsnö. Hästen får lätt mjölksyra av den här träningen och det kan hända att den helt plötsligt tappar allt eller börjar bråka. Fråga då dig själv om du gjort för mycket eller om hästen bara är istadig?

 

Går självklart även att göra i galopp, men traven är oftast svårare.

 

Variation i övningen

Variationen består mest i vad du själv vill få ut av ert samarbete för dagen. Men några enkla tips för att förändra övningen så det inte blir för monotont och tråkigt är att variera mellan lättridning och ridning under nedsittning (var inte rädd att sitta på hästen bara för att det är plums), variera steglängden och samlingen, samla extra mycket och rid på framåt (var noga med att inte tappa iväg hästen). Du kan även göra alla typer av övningar såsom skänkelvikningar, öppnor, volter i olika storlekar osv osv. Att tänka på är naturligtvis att hästen blir trött fortare, behöver vila mer och inte ska hålla på lika länge. Däremot bygger det upp hästen mycket mer än endast ridhusjobb gör och därmed är det väldigt bra att variera med detta. Dessutom brukar hästen uppskatta det mycket och tycka att det är jätteroligt som den sedan kan ta med i ridhusjobbet:D. 

 

Lycka till och ha det superskoj med din häst i plumssnön:D




Tisdag morgon:)
2010-12-21 / 09:44:55 / Sandras inlägg

No shit, Sherlock, det snöade i morse när jag vaknade! Och då menar jag inget litet sött snöfall som man kan tänka sig på julafton, med sol som skiiner igenom och ingen blåst. Nej, det är redigt stora flingor som vädergudarna strör över oss som socker på pannkakor! Så ja, det hade kommit ytterligare 15 cm i natt och inte har det tänkt sluta nu heller;). Så har jag då fortfarande kvar min barnsliga förtjusning? JA, det har jag faktiskt:D. Den har inte gått över än^^.

 

 

Bild från 2008:)

 


Det har slutat snöa:). Men ingen ridning eller så idag..
2010-12-20 / 22:45:49 / Sandras inlägg

Snön har fallit klart och den är placerad i de högar där den ska ligga och gona resten av vintern:). Högarna lär väl byggas på ytterligare i framtiden men hoppas på inget mer innan jul iaf:). Ingen ridning idag heller för jag har prioriterat andra saker. Med andra saker menar jag STÄDNING! Jag har tänkt städa och sortera och plocka ALLT från grunden och damma och allt skit. Och det är ju så att det inte görs så ofta av mig, samtidigt som jag sparar typ ALLT! Kvitton med choklad jag redan ätit upp, kallelser till läkarbesök jag redan varit på och ja, sånna saker. Det är inte så att jag sparar för att jag inte KAN slänga utan det är för att ag GLÖMMER BORT att slänga och sen samlas det på! Jag är en lat slarvmaja;).

 

Lucky tyckte jag var en skithög som inte ridit honom på två dagar och inte gosat nåt idag. Så han tog helt enkelt första steget och la munnen på min axel så jag skulle fatta att han ville ha lite kli x). Så jag tog och kliade honom i täckeskanten och han med mulen på min axel:). Han är den enda jag tillåter det än så länge. Aron skulle jag aldrig tillåta det med för det skulle bli en olat direkt x). Pussel bjuder inte in till att klia tillbaka, men skulle han vilja så får han=). Han vet var gränserna går och han lyssnar vid små tillsägelser=). Han brukar mest vända huvudet uppochner och njuuuuta när man kliar^^. Sen sneglar han lite och fortsätter njuta^^. Men Gäzzle är ändå roligast för han står och njuter och tycker det är myyyysigt och sen biter han en oftast i benet xD. Inte bara med läpparna som Lucky, utan även med tänderna xD.

 

 

Världens bästa fjording Greia med sitt söta lilla utomäktenskapliga (oplanerade) stoföl Samba!:) Greia fick föl i år, 20 år gammal men det gick bra ändå=). Lilla älskade flickan!<3

 


Tillsalu grejer
2010-12-20 / 17:40:32 / Carolines inlägg


Helt nytt allroundschabrak i Strl Full, användt endast 1 gång. Nypris: 249:- , 240:-


Ny grimma i fint skick, Strl Full. Endast använd 2-3 gånger. Nypris: 99:- , 90:-

Skriv en kommentar till detta inlägget om ni är intresserad! :)


Snöstormen fortsätter!
2010-12-20 / 12:08:38 / Sandras inlägg

Jag gissar att folk är trötta på att läsa om snö överallt nu och hur negativt allting är. Men då kan jag iaf meddela att jag fortfarande har en barnslig förtjusning i det vita äcklet som faller från himlen:D. Men vill helst att det ska fortsätta vara pudersnö, vilket det säkert inte är snart^^. Gäzzle, 90 cm shettis, drunknar nästan i snön när han ska till hagen! Och han har ju också en vana trogen att morgonkissa på väg ner till hagen (lika som Aron) och då går han av stigen och ner i den djupaste snön^^. Jag kan inte för mitt liv förstå hur han kan tycka det är bekvämt att ha snö upp över magen och då ställa sig, dra ut snoppen och pinka xD. Inte fattar jag verför de gör så heller istället för att vänta tills hagen eller göra det i boxen innan de ska ut xD. Men jaja, det är ju skönt att de inte pinkar i boxen iaf;).

 

Slutpratat om kiss nu! Jag har iaf varit duktig och eldat för första gången helt själv i den här pannan:D. Eldade i förra huset med en heeeeeelt annan panna (var även 6-7 år sen^^) och har hjälpt till i den här, men har aldrig gjort det HELT själv så jag är stolt^^. Det ville inte ta sig först, men jag gav mig inte! Jag hade gett mig fan på att det skulle brinna i den satans jävla pannan och det gjorde det!:D Eller ja, det GÖR det menar jag;). Ska strax ut och stänga spjället=).

 

Blir strax till att käka lite chokladglass med chokladbitar i (kanske ta chokladsås till?^^) och sen är det dags för STÄDNING som fan!

 

 

En randombild från världens bästa och roligaste midsommarfirande;)

 


Ännu en diss
2010-12-20 / 00:46:11 / Sandras inlägg

Tänkte jag skulle dissa en sak jag tänkt dissa ett bra tag nu! Nämligen ridovverallen från Börjes-.- Den är varm och skönt och så, men faktiskt ganska dålig om man inte fixar till den! Här kommer en lista på negativa saker:

1. Det finns bara en ficka på utsidan, sedan finns det två fickor på insidan plus mobilficka. Men hur lätt är det att komma åt mobilen om det ringer när det är på insidan?!

2. Jag var tvungen att impregnera overallen för blev blöt i baken när jag red barbacka och det var snö på täcket.

3. Det finns inget gummiband under foten som håller benen nere så det fick jag sy i.

4. Kardborrarna som håller fast flärpen som är över dragkedjan håller på och lossnar.

 

Trots allt negativt jag skrivit här ovanför så är jag ändå nöjd med mitt köp. Jag klarar ju av att fixa detta själv liksom, men tycker inte att det är upp till kunden att fixa till så plaggen går att använda på det vis det är avsett för. Men har man inte så mycket pengar men ändå kan fixa till overallen så den är funktionsduglig i det här vädret så är det ett värt köp iaf, även om man blir lite irriterad;). Hade tidigare overallen från Hööks, men efter 7 år i bruk så var den slut så var därför tvungen att köpa en ny^^

 


Film från julklappshoppningen igår:)
2010-12-19 / 22:29:58 / Sandras inlägg


Ridit i snöstormen!
2010-12-19 / 22:28:15 / Sandras inlägg

Red Aron ut i skogen i snöstormen i morse. Han är ju så söt! Det var MYCKET snö och när det blir väldigt mycket så stannar han och krafsar i snön som för att se hur det ser ut under och sen dyker han ner med hela ansiktet och plogar framför sig xD. Han gick fram överallt, stod snällt stilla när jag ruskade bort snö från grenar och trängde sig fram mellan snötunga träd=). Helt underbar jättebäbis:D. Han har ju knappt gått i skogen och är inte helt inriden än så han är duktig som fan:).

 

Det har väl kommit ca 3-4 dm snö eller nåt idag! Snöar och blåser fortfarande som bara den. Var jobbigt som FAN att gå och hämta hästarna i all den här snön! Tur att det är pudersnö och inte blötsnö iaf;). Hästfolk är då ett eget släkte det!

 

 


Önskeinlägg - bilder
2010-12-19 / 21:58:20 / Sandras inlägg

Har fått önskemål om att lägga upp några bilder på mina hästar så då gör jag det:). Det kommer ju upp bilder på hästarna nästan varje dag, men mest av allt är det på Lucky som ni kanske märkt:). Men här kommer det några bilder iaf:D. Klicka på dem så blir de större:).

 

Gäzzle blir först ut:). 4 år, shetlandsponny.

 

Här är min förra inrdiningsponny som jag sålde i september 2009:). Okidoki heter han, men jag kallade honom för Disko. Han kallas nu Oki:). Den är mitten på första bilden är han:D. Nu 4 år (2 och 3 år på bilderna), holländsk ridponny.

 

Nu kommer det bilder på lilla Myrra, eller Myrra-Bell som hon heter egentligen=). 4 år, brittish spotted pony.



Greia, en fjording vi hade i 17 år, från det hon var 7 månader gammal:). 




Nu kommer vi till Pussel:). Edelgaves Prunus är hans hela namn=). Knabstrupper, 7 år. Han är allt från 4-7 år på bilderna=).



Aron blir det nu:). Aragon heter han egentligen, treårig halvblod/holstiener. 



Har några bilder på min b-ponny som jag sålde för drygt sex år sen med:). Sevilla hette hon, men jag kallade henne Cilla. Hon står nu på Älvdalens ridklubb=). Welshsto född 92.



Och naturligtvis kommer även fem bilder på min bästaste älskling<3. Lancelot, kallas Lucky:). Fredriksborgare 13 år. 



Jag skulle även ha velat ha bilder på min allra första ponny Pysen som är den ponny som betytt mest för mig och som jag älskar och älskar hela tiden. Men har tyvärr inga bilder på honom på datorn och inte så jättemånga på kort heller:(. Men lägger upp en bild där han finns på min skylt till studenten iaf!


Den bilden får vara stor så han syns ordentligt=). Tyvärr är han död nu och jag fick aldrig chansen att ta farväl av honom:´(. Sålde honom till en ridskola och det är det beslut som vi alltid kommer att ångra:´(. Men nu har han det bra i hästhimlen<3. 


Nu har jag lagt upp 39 bilder med hästar iaf:D. Är roligt att titta igenom gamla bilder på de älskade hästarna<3. Det finns även många, många fler hästar som funnits i mitt liv men det är dessa jag har bilder på nu och som ligger närmast tillhands och närmast i hjärtat=). 

 

 


Förstår mig inte på...
2010-12-19 / 20:52:06 / Carolines inlägg

Nej, jag förstår mig inte på människor som med avsikt vill göra en svartsjuk eller sårad. Vad ska det vara lönt för? Har man verkligen inget bättre för sig? Nej usch, det är inget jag ska bry mig om. :) För jag vet att jag inte behöver bry mig om sånt.


På tal om annat, så har ni säkert märkt att det varit dåligt bloggande för min del nu på ett tag. Har inte haft något att skriva om, och sen har jag börjat tappa lusten lite till bloggen. Det går liksom upp och ner, precis som det alltid varit med mitt bloggande när jag hade egen för ett år sedan. Men, jag ska försöka hålla den i topp. :) Men ni får hjälpa till så att jag vill fortsätta då med :D om ni fortfarande är intresserad av att läsa vår blogg. ;)

Den här veckan har jag spenderat på Åland med min underbara familj, och vi har haft det trevligt och hittat på roliga saker. :D Har därför knappt suttit vid datorn alls. Men imorrn bär det av hem till Sundsvall igen, och på tisdag blir det ridning. Ser fram emot det!

Ha det bra alla. :D


DISS!
2010-12-18 / 23:43:12 / Sandras inlägg

Tänkte att jag skulle dissa den populära tennisbollen i hästarnas vattenhoar! Det är meningen att det inte ka bli någon is när man har en tennisboll i vattnet pga att den rör sig när vattnet börjar frysa och därmed bryter den tunna isen som blir. Men det fungerar då fan inte! Istället fryser bollen sönder och sjunker till botten:S. Eller det kanske bara är jag som har märkt detta?






Julklappshoppning=)
2010-12-18 / 23:09:46 / Sandras inlägg

Drömde en mardröm i natt som jag inte ens orkar gå in på igen. Men den gjorde iaf att så att jag vaknade halv fem i morse, kallsvettig, skakande och storgråtande och det var omöjligt att somna om. Vid sju skulle jag upp så låg kvar tills dess innan jag gick ut i stallet.

 

Det var julklappshoppning idag:). Lucky var faktiskt inte så sugen på tävling idag. Han blev irriterad på de andra hästarna (inte så konstigt när det var nio hästar inne på framhoppningen samtidigt och man är tvungen att galoppera tätt intill varandra) och var inte så sugen att vara inne på banan, men han var het och hoppade ändå=). Han var inte spänd på funktionärerna och inte på startstolparna så det går framåt=). Dock kan jag hålla med Lucky, det är faktiskt ganska tråkigt att hoppa ibland:P. Det händer ju ingenting^^.

 

Fick 28 poäng i cupen och den som vann hade 30 poäng. Alla som var med i cupen fick hederspris=). Jag kollade på priserna och blev inte så sugen så tänkte ta en borste eller nåt, men så såg jag ett marinblått schabrak med vit kant som jag gillade:D. Sen visade det sig att det var ett sponsorschabrak från Folksam!:O Älskar det verkligen:D. Aron kommer bli såååå snygg i det!

 

 

Fick även choklad och ett ljus som ändrar färg=)

 

Såklart utklädda=)

 

 

 


Faktiskt finns det ingen bättre häst än den här<3
2010-12-17 / 22:47:19 / Sandras inlägg


Julhandling=)
2010-12-17 / 22:45:57 / Sandras inlägg

Blev ingen skola pga vädret idag. Men det visade sig att det inte alls var så farligt väder, så vi hade kunnat åkt till skolan iaf^^. Men blev Valbo och julhandling för min del istället=). Köpte några julklappar och sen lite värmande saker till mig själv på Hööks=). Även hälsat på bror med familj och underbara ungen är så vacker så det värker i hjärtat när jag ser på henne:´)<3. Om jag älskar mitt brorsbarn så mycket, hur mycket ska jag då älska mina egna barn?

 

Pussel fick ett nytt vintertäcke för Aron har slitit sönder hans. Blev ett sånt här: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600345&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

 

Blev även en svart hals till för det fanns ingen blå eller vinröd hals:). Min vackra pojke fick ingenting alls:(. Tänkte köpa en julgrimma som han kunde ha på sig nu men jag insåg att det inte passar så bra till orange täcke som han har typ varannan dag^^. Inte heller särskilt bra till brunt täcke;). Men den här hade jag tänkt köpa iaf (röd naturligtvis), men blev ju inte så^^.

 

 

Vi från igår^^

 


Förtydligande "svar på tal"
2010-12-17 / 09:17:31 / Sandras inlägg

 

Själva saken är den att en anonym person naturligtvis inte får något svar på det. Kan man inte stå med sitt namn så är man bara nyfiken och skvallerintresserad, inte intresserad av hur jag känner EGENTLIGEN, utan man vill bara veta för vetandets skull. Men nu har jag kollat upp personen som skrivit det och jag är förvånad om vem det var!

 


Ändrad film på älsklingen<3
2010-12-17 / 09:07:28 / Sandras inlägg

Då den andra filmen blockerades så kommer nu en annan version:). Har gjort så att musiken får spelas på sidan om;).

 

 

Själva filmen:)

 

Också lyssnar ni på den här låten samtidigt=).

 

 


Svar på tal
2010-12-16 / 23:19:04 / Sandras inlägg

 

Vem är du som är så korkad att du tror att jag svarar på en sån fråga från en anonym jävel? Kontakta mig personligen så kanske du kan få ett svar, men det är inget jag tänker skriva ut här direkt.

 


SandraLucky i 6 år idag<3
2010-12-16 / 21:42:50 / Sandras inlägg

 


Iskyla, ilska inslag, skola, hästar. Ett blandinlägg helt enkelt
2010-12-15 / 20:49:23 / Sandras inlägg

Vaknade upp efter alldeles för lite sömn som vanligt. Det var vaaarmt i rummet så då förstod jag att det skulle vara dökallt ute. Vilket jag hade heeelt rätt i. Temperaturen låg på -22 grader. Jag trodde att det skulle vara varmare under dagen så jag tog inte på Lucky nå extra täcke. Det fick jag åndra för temperaturen steg aldrig över -18 iaf:(. Tur att vi har höbalarna i hagen så de kan hålla sig varma! Men nu har jag förberett Lucky inför morgondagen. Jag avskyr att lägga lager på lager med täcken, det blir så obekvämt och så för hästarna då. Men nu har jag gjort så bra jag kunde iaf. Sammanlagt har han 680 gram på sig nu! Sen ett halstäcke på typ 200 gram. Dock är täckena välanvända och lite slitna så det är nog inte mer än 550 gram eller så, vilket inte är så farligt mycket för en helrakad häst i -20:P.

 

Jag sitter och är förbannad! Det kokar i mig och jag vill explodera!


Har gjort lite julgodis idag med:). Mozartkulor som blev gudomliga och enkel tryffel som jag inte smakat på än:). Men den är verkligen ENKEL iaf;). 2,5 dl vispgrädde som kokas upp, sen i med 250 gram mörk choklad, häll upp i en osmord form och in i kylskåpet:P. Gott och enkelt=). Man kan även smaksätta med pepparmint i själva smeten och kakao när tryffeln stelnat=). Har dock aldrig provat det med pepparminten:P. Eller pepparmynta kanske det var? Minns inte:P. 


Irriterad till tusen och kan knappt sitta still!


Hästarna får av förklarliga anledningar vila idag:P. Självklart är det inte bra för någon att dra in kall luft i lungorna under motion:). Visst, det sägs att det inte gör nånting att hästarna drar i sig kall luft eftersom de har så pass lång hals att luften hinner värmas upp på väg ner till lungorna. Men luftvägarna då? De mår inte heller bra av för kall luft:P. Nej, är det för kallt så ska det inte motioneras, varesig det handlar om hästar, människor, hundar eller andra djur:). 

 

Fattar inte varför du gör såhär. Sluta ljuga människa! Tänk om du bara kunde bry dig.


Snart ska jag titta hästhoppning på eurosport iaf:). Kl 21:05 börjar det och det är direktsänt från Olympia, London:D. Håller på fram till 23:15=). Så jag vet vad jag ska syssla med resten av kvällen i brit på bättre:). Blir bra det:D.

 

Ha det bra alla nu:)

 


Julfotografering med Myrra:D
2010-12-14 / 22:21:10 / Sandras inlägg

Har fotat julbilder med barnen och Myrra idag:). Det här är enda bilden jag kan visa nu, för det är enda bilden som inte ansiktet på barnet visas:). Vill inte visa upp barnen på internet. Alla bilderna blev ganska hastigt tagna och suddiga för jag skyndade mig så hemskt pga att kamerans batteri dött två ggr men tog sig samman igen, och jag ville fota klart så fort som möjligt så det skulle hålla^^. Lilla Myrra äääääälskar verkligen barn! Vi har haft henne i snart fyra år(:O), sen hon var ett 6månadersföl:). Vårt motto var att hon skulle vara van vid ALLT när barn skulle börja hantera henne! Så hon är van vid allt:). Smala broar, lastbilar, åka bredvid spark, hastiga rörelser osv osv + allt allmänt en häst ska kunna såsom att ledas, lyfta hovar osv osv. Hon är helt underbar den här lilla donnan:D. Hon är ju trots allt bara fyra år men ändå så störtsäker på allting:)

 

 

Fina lilla flickan får en kram:)<3. Barnets egna ord: "Det är som att jag har en egen häst hos dig, Carina. Myrra är så härlig, jag älskar henne".




Ridövning - mjuka upp hästen i bogarna
2010-12-14 / 13:03:04 / Ridövningar

Tänkte jag skulle skriva ner en av de övningar som jag gillar mycket:). Jag har många övningar som jag brukar rida, men tänkte fokusera mig på en idag. Tänkte fokusera mest på bogarna och mjukheten i sidorna. Många brukar bara flytta bakdelen på sina hästar för att mjuka upp baken och sedan tycker de att de får bättre påskjut och hästen blir mer följsam och mjukare. Ofta kan det då uppstå en spänning och stelhet i munnen och bogarna.

 

Själva övningen

Börja med att gå in på en 20meters-volt i skritt. Rid som vanligt och ställ hästen inåt som du gör i vanliga fall. Sedan kan du ställa hästen utåt för att hitta utsidan och bogen. Håll kvar ställningen minst ett varv på volten. Var mjuk i handen och hjälp till med att få in bogen genom skänklarna (olika delar på skänkeln fungerar på olika hästar, testa dig fram vad som passar för just din häst) och sitsen. Sitt alltid mitt över hästen, men förändra din vikt något efter behov. När det känns bra med utåtställningen så ställer du den inåt igen och upprepar övningen några ggr. Det ska alltså inte vara att hästen ska ställas utåt och inåt i vartannat steg utan snarare ungefär vartannat varv. Var hela tiden mjuk och följsam och lyssna på hästen. Blir det för jobbigt så skritta ett varv på fyrkanten på lång tygel och låt hästen slappna av utan krav.

 

Fortsättning för dig som kommit lite längre

När övningen fungerar i skritt kan ni antingen gå över i trav, eller också göra övningen på en mindre volt. Vad du gör beror på din hästs avslappning, styrka och utbildningsnivå. Du känner själv din egen häst bäst så ingen annan kan säga åt dig vad du bör göra. Kanske räcker det med att inte gå vidare alls?

 

Om det fungerar bra i trav kan du antingen gå in på en mindre volt även här, eller också gå över i galopp. Jag själv rekommenderar inte det om det är första gången du provar övningen då det kan bli för jobbigt för hästen och hästen förknippar övningen med ansträngning och obehag, vilket absolut inte är meningen. All ridning ska ske på hästens villkor. Det är vi som måste anpassa oss efter hästen. Känn dig inte dålig om det är så att din kompis kommer längre med sin häst och det går snabbare med den. Ni sitter inte på samma häst så ni kan inte jämföra er med varandra.

 

 

 

 

Variation i övningen

För att få ut ännu mer av övningen kan man flytta baken inåt och utåt på volten. Ställer du hästen utåt så kan du flytta hästens bakdel utåt samtidigt, likaså när du ställer hästen inåt så kan du flytta bakdelen inåt. Det kan göras i alla gångarter och på olika voltstorlekar beroende på utbildningsnivå på både dig och hästen. Naturligtvis även styrkan, lösgjordheten och konditionen hos både dig och hästen.

 

Vad är övningen bra för?

Övningen underlättar ofta när du ska börja med bakdelsvändningar och skrittpiruetter. Det underlättar även all annan ridning som jag har upplevt det. Hästen kommer upp mer från bogarna och blir mer lyhörd. Hästen brukar kännas mer tillfredsställd i andra övningar när den är mjuk i hela kroppen. Jag själv upplever en större kvalitet på alla gångarter, särskilt traven och samlingen i galoppen. Galoppiruetterna blir enklare, tajtare och lättare att utföra. Nu gör inte vi några regelrätta galoppiruetter, men vi jobbar på det och jag tycker att övningen underlättar för piruettjobbet.


Blev ni hjälpt av det här? Ska jag förklara ytterligare? Släng gärna upp en kommentar oavsett vad ni tycker om övningen:)




Tips för ryttare
2010-12-13 / 21:26:08 / Ridövningar

Den trefaldiga världsmästaren i dressyr höll clinic på Stockholm horseshow. Ni kan läsa ett litet utdrag i Hippsons tidning här där det står rent allmänna tips om ridning som är användbara för all typ av ridning:).

 

 

Google-bild.

Edward Gal och Moorlands Totilas. Så jävla underbart ekipage som man väl aldrig mer kommer få se tillsammans:(.

 

Edward är nog min största förebild inom dressyren. Jag älskar hans ridstil. Han ser så mjuk och lugn ut och det han säger känns väldigt vettigt och förnuftigt. Man ser knappt att han rider! Även när han rider andra hästar så ser det väldigt bra ut, och det är SÅ jag tycker dressyr (och all annan ridning) ska se ut!=)

 


Måndag och pluggdag!
2010-12-13 / 21:15:40 / Sandras inlägg

Det här med sömn är inte det allra lättaste må jag säga!;) I morse när jag sov som bäst så ringde klockan, så då var det bara att hoppa upp och kubba ut till hästarna. Mamma tog ut Lucky och småttingarna och jag tog Aron och Pussel. Skithästar:O. Pussel sket på vägen ut och det första Aron alltid gör när han kommer ut på morgonen är att stanna och pinka. Tror mer och mer på att Jadris faktiskt är en ridbar, gigantisk hund istället för en häst;). Han morgonrastas och går och nosar när han leds xD.

 

Jag har haft lite småtråkigt i reklamen på Top Model så jag redigerade några bilder på Carro och Berit. Tänkte jag skulle ladda upp dem här med:). De andra var ju så suddiga och tråkiga så jag kunde iaf ta och fixa till färgerna och HD på dem:P. Så här kommer de:)

 

 

 

 

Är ju inte världens mest smickrande bilder, men tror de var de bästa från själva ridningen:P. Ska ta och fixa till en av bilderna på henne huvud med hade jag tänkt:). Slänger isf upp den här med sen:D.

 

Idag har jag varit i skolan hela dan. Kursintro+tre föreläsningar. Det är så jävla jobbigt att sitta still! Har massor med överskottsenergi och när jag hämtade hästarna så sprang jag och hoppade runt i djupsnön och sen sprang jag runt en stund med Lucky^^. Det hjälpte minimalt för stunden, men sen nu är det lika illa igen^^. IMORN ska jag rida iaf för då är jag ledig!:D

 

 


Provridning
2010-12-12 / 15:32:22 / Carolines inlägg

Idag har jag provridit Miss Beauty, även kallad Bettan. :) Så himla go ponny, jag blev kär direkt. (A) Hon är ett arab/welsh sto på 17 år, fd ridskolehäst. Kan öppna, sluta och skrittpiruetter är påbörjade. Hon hade riktigt härliga gångarter, himla fin att rida! Jag gillar henne :D det kändes riktigt bra och jag känner att jag har kontroll.

Jag red först på banan en sväng, provade båda galopperna och jäklar vilken fin galopp hon har! Hon tog fattningarna direkt och hade en hyfsat fin samlad galopp, och hon var ganska så lätt att sitta ner på. Det gillar jag! :D Sen red vi ut en sväng, provade ta en galopp ute också vilket Bettan tyckte var skitskoj! Hon ville gasa på hon :P men hon lyssnade skitbra när jag bad henne sakta ner. Så henne kommer jag börja rida när jag kommer hem från Åland, ser verkligen fram emot det! :D Hoppas att ni kommer tycka det är roligt att följa våran utveckling tillsammans framöver. ;)

Sandra har fotat och filmat så här får ni lite bilder och film från dagen. :D




Är hon inte söt lilla Beauty? :D






Söndag:)
2010-12-12 / 14:33:22 / Sandras inlägg

Dagen började med en busstur ut till Bergsåker och provridning av en söt liten ponny=). Inte jag då alltså, utan Carro;). Hon skriver mer om det samt att det kommer att komma bilder och film såklart:D.

 

Idag åker jag hem igen och imorn börjar nästa kurs. Det är bara TRE kurser kvar, sen är jag färdig sjuksköterska:O. Helt otroligt! Men jävligt nice må jag säga=).

 

Vi ska käka pizza sen och titta på hästhoppning:D. Haha, jävligt intressant inlägg det här, men det är en uppdatering iaf;)

 

Carro lekte lite med mitt hår i förrgår och det här är ett av resultaten;)

 


Några bilder:)
2010-12-11 / 17:41:54 / Sandras inlägg

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från förra gången jag var upp till Sundsvall:)

 

Vi på bryggan vid Sidsjön=)

 

Vi två:)

 

Jag i min vanliga stil;)

 

Äsch, orkar inte lägga in nå fler bilder. Ni måste börja kommentera lite mer isf om det ska kännas nå lönt det;).

 


Lördag:)
2010-12-11 / 17:30:58 / Sandras inlägg

Det här med att sova är definitivt inte min grej alla gånger! Men men, jag överlever;). I natt har jag fått sällskap av två kissemissar iaf^^. En uppe vid huvudet att mysa med och en nere vid fötterna på andra sidan så jag fick ligga på snedden;).

 

Har börjat läsa en så jävla hemsk bok nu! Handlar om sexuella övergrepp på barn och pedofilihärvor som man knappt ens kan föreställa sig. Det är en självbiografi, vilket innebär att det är författaren själv som varit med om det. Den heter "Hur kunde hon?" och är skriven av Dana Fowley. Jag är övertygad om att det finns fler böcker därute med liknande innehåll som också är "bra" (bra är väl fel ordval, men nyttigt att läsa kanske är ett bättre) men den här är skriven väldigt bra. Har dock bara läst 150 sidor än så det är en hel del kvar, men jag räknar med att den kommer vara lika lättläst hela tiden så den kommer att vara utläst om nån dag bara. Usch, bara sååå hemsk.

 

Idag har vi varit på Sundsvalls fältrittklubb hela dan på deras julshow=). Lite allt möjligt stod på schemat där;). Hoppning, dressyr, kapplöpning, lucia, ride and run osv^^. Riktigt skojigt:D.

 

 

 


Lucky-pojkens ridtur idag:D
2010-12-10 / 20:43:49 / Sandras inlägg

Han hade vilat två dagar så han var riktigt piggelin! Jag red barbacka på tömkörningstäcket=). Alltså, så fort jag kravlat mig upp så travade han iväg:O. Det är INTE vanligt! Haha, han fick gott sakta av och gå tillbaka och ställa sig på rätt plats innan vi gick iväg xD. Knäppo-häst!:P

 

Red ut en liten sväng först för att skritta fram lite innan jag tänkte rida på åkern en snabb sväng=). Han darrade av energi! Så kom vi till en väg vi skulle rida igenom för att komma till andra sidan och jag lutar mig framåt för att ducka för grenar med snö och han travar iväg igen xD. Så jag tog ner han i skritt och satte sen igång han i trav själv:P. Komma här och ta sig friheter! xD När vi väl var igång i trav så fick han trava som han ville:P.

 

Red hem och tog lite galopp på åkern. Jag märkte att det är första gången jag galopperar barbacka i djupsnön för säsongen xD. Alltså, fan va jag gled omkring!:O Jag fick t o m koncentrera mig för att inte hålla balansen i handen, och det brukar jag ALDRIG få göra! Det var typ första gången xD. Iaf så la jag fram handen för att akta mig från att rycka han i munnen och sen koncentrerade jag mig på att hålla mig kvar och inte studsa x). Lättare sagt än gjort med en häst som i vanliga fall har svår galopp att sitta i och som nu studsade fram och tillbaka överallt xD.

 

Bild från januari:)

 


Uteritt med Jadris:D
2010-12-10 / 20:28:22 / Sandras inlägg

Red ju som sagt ut med LilleMan idag=). Det första han gör när han kommer upp från åkern där vi skrittat lite medan en traktor körde på vår väg var att spänna upp sig och kolla sig omkring xD. Pussel gick först och Aron fick för sig att det var dags att leka:P. Så han körde ner skallen och körde upp med sitt karakteristiska frambenssprattel:P. Han är jävligt vig iaf kan jag säga:P. Men ja, jag sa åt han och sen gick jag fram och skrittade först=).

 

Skrittade en kortare tur i skogen=). Mamma skulle på middag för att hon jobbat inom kommunen (som dagmamma) i 25 år kl tolv så vi hade inte så mycket tid innan hon var tvungen att göra sig iordning:). Hon fick ett presentkort på en dressyrsadel:D.

 

Jadris var duktig iaf=). Jätteduktig t o m:D. Reagerade inte på rådjur och inte på när Pussel hoppade till för en fågel som flög upp:P. Inte vet jag om han hade mycket mer att fokusera på^^. Han gäspade gott när vi kom hem iaf, så han var redigt trött^^.

 

 

Bild från i januari^^. Växande bebis!

 


Nu är jag i Sundsvall hos Carro:D
2010-12-10 / 20:13:20 / Sandras inlägg

Nu är vi båda två på samma ställe för förstagången sen bloggen startades:D.

Red ut på Aron för första gången på evigheter idag=). Förra gången så stod han lite på två ben och var allmänt spänd så då insåg jag att han behöver mer ridträning för att inse sin rolls om ridhäst innan han kan ridas på vägar med djupa diken och skit på sidan om:). Detta var i slutet av förra vintern:P. Men idag skrittade vi ut iaf=). Mer info kommer om det!
Sen red jag Lucky^^. Mer info kommer om det med;). Fixade all mockning, sopade och spånade åt hästarna med=).
Sen var det STRESS som gällde! Jag hade inte ens funderat ut vad jag skulle packa, hade inte slagit in julklappen till Carrosen och ja, ingenting! Så jag stressade halvt ihjäl mig och hoppas att jag fick med mig det nödvändigaste hit;).

 


Städ-fredag
2010-12-10 / 12:17:16 / Carolines inlägg

Förlåt för min dåliga uppdatering, men det finns skäl till att jag inte orkat/haft lust att skriva något. Jag har nu valt att ta en paus från Farre för att tänka igenom ordentligt om han verkligen är rätt för mig. Jag har inte ändrat mig p.g.a att någon bett mig, utan jag har ändrat mig för att JAG känner att det inte står rätt till.

På söndag har jag iaf en provridning som jag ska på :) det ska bli spännande och roligt. En 17-årig D-ponny, skimmel arabsto. Verkligen skitfin! :D Precis som min drömhäst ser ut. Hon är en fd ridskoleponny och kan öppna, sluta, skrittpiruetter bland annat. Klickar vi så tror jag det kan bli bra. :) Men vi får se hur det blir som sagt.

Nu ska jag snart äta lite frukost när min pojkvän kommit hem från affären, och sen ska jag städa! För i eftermiddag ska jag till tågstationen och möta Sandra, hon ska vara här över helgen :D skoj!




Bad update
2010-12-09 / 22:14:16 / Sandras inlägg

Sorry för det. Men ja, jag har varit i skolan, stallet osv och helt enkelt inte haft nån tid eller ork att uppdatera här. Kunde inte somna igår kväll då jag la mig vid halv tolv och skulle upp halv sex. Vaknade iofs bara en gång i natt, men istället så vaknade jag fem och tyckte inte det fanns nån mening att sova nå mer då. Jättekul är det att inte kunna sova igen, verkligen-.- Hade sömnsvårigheter som fan i vintras/våras, och mer eller mindre hela sommaren. Sen helt plötsligt kunde jag sova toppenbra typ en månad:D. Också förändrade jag lite för att känna mig bättre, varpå sömnbesvären blev mycket mycket sämre. Jag vaknar flera ggr per natt, kan inte somna och ja, sover dåligt helt enkelt. Jag kände mig inte trött till en början, men efter lång tid utan nån riktig sömn så blir man trött:P. Jag är ju fasen en tjej som behöver myyycket sömn xD. Så vi får se om jag ändrar tillbaka:). Men inte än, för det hjälpar skolan så mycket med!

 

Fan va tråkigt inlägg! Men ja, det är iaf en uppdatering:). Har hittills inte gått en dag utan någon uppdatering alls här på bloggen, vilket även var ett mål:D.

 

Carros bild: )


Mörkerridning på Aron idag:)
2010-12-08 / 21:24:55 / Sandras inlägg

Ja, ni har ju redan läst hur det gick till när jag tog in honom idag i inläget här under:). Annars är det ganska läsvärt:P.

 

Red honom i mörkret för första gången. Red även tillsammans med Pussel för typ tredje gången:P. Aron har inte varit så förtjust i att ha sällskap. Eller ja, lite överförtjust kanske man ska säga;). Men idag skötte han sig perfekt:). Vi red först på åkern i djupsnön, skrittade först och sen travade jag. Sen skrittade jag så fick mamma trava Pussel och sen travade vi tillsammans och Arons fokus var på mig hela tiden:). Jätteduktig var han! Det åkte långtradare, bilar och gick människor med lampor och hundar på vägen bredvid åkern, men han reagerade inte ett dugg på det när jag red:). Har faktiskt ofta märkt på flera hästar att de blir lugnare när man kommer upp på ryggen på dem, än när man går på sidan:).

 

Skrittade av inne på banan som är skottad så det skulle va lätt och skönt att gå=). Mamma jobbade Pussel lite och Aron och jag skrittade runt på halvllånga tyglar:D. Sen var vi klara för dagen:)

 

Puss på LilleMan i transporten när jag stod och myste med honom när vi hämtade honom den 13 september 2009=). Var tvungen att stå kvar ett tag i transporten för Tommy skulle sätta upp ett galler mellan Luckys och Arons box:). Guuuud vilken resa vi gjort sen dess!

 


Jag brukar skrämma mina hästar till att bli lugn
2010-12-08 / 20:53:54 / Sandras inlägg

Japp, det är faktiskt sant folket! Det låter väldigt barbariskt när man uttrycker det sådär, men det är det inte. Det är faktiskt riktigt logiskt. Jag kan ta ett exempel från idag:

 

Jag skulle hämta Aron i hagen. Tog ut honom och gjorde allting som vanligt men han var ändå spänd och nervös. Han kollade på ALLT när jag skulle leda in honom. Jag ville inte bara ta in honom i stallet när han var nervös och spänd för jag vill att han ska tycka det är trevligt att bli ledd och inte associera det med obehag eller stress. Så jag tog honom och gick in på banan som var nyskottad och jääääättespännande! Jag ledde honom precis som vanligt och han slappnade gradvis av. Han höll sig på sin plats hela tiden (har ju tränat jättemycket på det!) men jag märkte att han helst skulle velat klättra upp i mitt knä och söka tröst. Vi gjorde lite halter och han fick rygga nån gång när han inkräktade på mitt område eller kom för långt fram. Så fort jag kom ut från banan så blev han mer spänd igen. Nu var ju banan det lugna området och allt annat var väldigt skrämmande. Så jag stannade vid tunnan som jag kastade mig upp ifrån häromdan. Jag skulle ju rida honom och tänkte hoppa upp från tunnan så jag vill ju inte att han ska bli rädd för den. Jag hoppade rätt och slätt upp på tunnan och satte mig. Han skyggade men jag satt kvar, var lugn och andades lugnt. Jag bad han komma fram till mig och han kom fram. Fick klappar och beröm. Sen började jag sparka på tunnan och han ryggade undan lite igen. Fortfarande var jag lika lugn och andades lugnt och djupt. Han kom fram till mig och fick beröm. Jag reser mig på knä och börjar hoppa på tunnan och han reagerar inte ens. Han VISSTE att eftersom jag var lugn och säker så var det ingen fara. När jag sedan hoppade ner från tunnan så var han helt kolugn när vi skulle gå in igen. Ingenting var farligt! Han visste helt enkelt att även om det verkar skrämmande så är det inte det, för jag blir ju inte rädd för det. Så om inte jag hetsar upp mig, varför ska då han göra det? Och eftersom tunnan var ett mycket skrämmande inslag så förstod han att även andra mindre skrämmande inslag inte är nå farligt eftersom att jag inte tyckte att tunnan var farlig. När jag sedan sadlat och skulle rida så funderade han inte ens det minsta på tunnan.

 

 

Aron och jag första gången han klev in i vårt stall<3


Det här är ingenting jag rekommenderar till någon egentligen. Det är verkligen viktigt att ha koll på läget och veta vad man håller på med. Man kan inte bara börja skrämma upp sina hästar hur som helst utan någon eftertanke innan. Man måste veta på ett ungefär hur hästen ska reagera. Man måste själv ha kontrollen. Och OM hästen skulle bli för överilad och göra något man inte kunnat räkna ut innan "övningen" så måste man vara förberedd på vad som ska göras då, hur man ska hantera det ändrade läget. Det är ingenting för oerfarna människor som vill testa nåt nytt för att lugna hästen. Det är inte heller något för den nervösa människan. Passar inte heller om inte hästen litar på dig och har övertaget. Passar helt enkelt inte om man inte har full koll på läget.




Dagens ridning och julfotografering
2010-12-08 / 18:53:57 / Carolines inlägg

Idag var Emma med mig ut till stallet och gick med mig när jag red, tack vare henne gick det bra. :) Det är en trygghet att ha någon på marken, då hade han inte så mycket annat val än att gå liksom. Vi gick en sväng längs travbanan idag med, och emellanåt var han så lugn och fin! Men då och då kunde man ju låtsas bli rädd eller försöka vända hem. :P Jag är i alla fall nöjd! :)

Idag fick jag knappt in honom från hagen innan Emma kom, han vet väl att jag känner mig osäker och försöker då ta över. Han blir verkligen sur när man försöker bestämma över honom, men han är ju så ung än.^^ Men jag fick in honom tillslut iaf. =) Sen har vi en plan nu som jag tror att kommer gå bra. =) De gånger vi är själv Farre och jag, ska jag bara ta ut honom på gårdsplanen en kort stund och träna lite ledskapsövningar och halter tills han är avslappnad och då får han gå in till stallet igen. Genom det ska vi börja bygga upp förtroendet mellan oss. :) Det blir bra med träning.

Ett smakprov på dagens bilder får ni här, sitter hos Emma nu och ska sova här inatt. :D Uppladdningen är lite seg så vi får se om ni får mer bilder ikväll eller om det blir imorrn när jag kommer hem. ;)






Försäljningen av Lucky
2010-12-08 / 15:46:49 / Sandras inlägg

Nu ska ni inte missförstå mig angående målen med Lucky här, för jag har naturligtvis tänkt ha roligt med de andra hästarna med, även fast vi har klara mål uppsatta. Tycker vi inte att det är roligt så kommer vi träna på nåt annat än själva målen, men det är de som kommer att stå i fokus iaf. Det Lucky och jag har tillsammans är något helt annat. Om vi ska se till min ridning och att jag vill utvecklas så är han verkligen inte den häst jag ska ha. Faktiskt så var han till salu ända fram till april i år. Jag skulle bara ha Aron Vi hade bestämt köpare och allting. Men Lucky visade en pyyyytteliten miiiiiniiimal markering på longeringsprovet på veterinärbesiktningen och den var kvar efter två veckors skritt. Jag har ALDRIG blivit så glad över "hälta" någon gång i hela mitt liv! Efter det har jag insett att jag inte kan vara utan min älskling:´)<3. Det är han och jag. Det bara ÄR så. Vi är vi och vi ska vara tillsammans så länge vi båda lever. Jag trodde länge att det var omöjligt för en annan häst än min första ponny Pysen att ta över mitt hjärta så totalt, men det har jag insett att Lucky har gjort. Jag kan inte leva ordentligt utan honom (bevisligt bevisat!) och kan redan nu gråta över den dagen som han inte kommer att vara kvar på denna jord mer. Och ändå är det kanske 10 år dit...

 

 

Lancelot, jag älskar dig av hela mitt hjärta och det kommer jag att göra för all evighet<3




Mål med hästarna 2011 (Lucky)
2010-12-08 / 15:43:53 / Sandras inlägg

Tänkte jag skulle skriva upp målen jag har med sista (och bästa(A)) hästen med:). Faktiskt så är det så att jag inte har några speciella mål med honom. Det vi ska göra är bara att ha kul. Han är en häst som har väldigt mycket olika perioder, så jag kan inte bestämma innan vad vi ska uppnå. Vi ska bara ha roligt och inget annat=). Men OM vi tycker det är roligt och OM vi vill så är det meningen att vi ska komma ut och tävla lite dressyr igen:). Har ju inte tävlat på hela den här säsongen! Eventuellt kanske vi ska rida nån hopptävling med, men troligen fortsätter vi på klubbnivå med det:). Det är väl våra mål för 2011=).

 

 

 


Dålig uppdatering / liten bett diskussion
2010-12-07 / 23:15:31 / Carolines inlägg

Ser ni vad som hänt? Jo, menyn är tillbaka på vänster sida! :D Lustigt nog. Haha, ja det var ju bra att det fixades tillbaka automatiskt då med. ;)

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering här, men jag har verkligen inte haft någon lust att blogga då det inte gick nå vidare bra i stallet idag. Men det tänker jag inte ta upp här nu. På tal om annat var jag till Hööks igår och köpte ett tredelat eggbett till Farre, provade det idag och det passade utmärkt! :D Det sticker inte ut även fast jag tar i ena sidan heller så det är skitbra.

På tal om bett, så ska jag passa på att fråga er; vad föredrar ni för bett till era hästar? Varför? Betslar ni upp era hästar med skarpare bett för att ni inte klarar av hästen annars? Eller för att hästen kanske går bättre på det? Alla får självklart ha sina egna åsikter :) jag är bara nyfiken nu och se överlag hur folk gör. Många kör med bortförklaringar på att "min häst sticker och jag kan inte träna bort det med ett vanligt (snällt) bett", och så säger dom att det är omöjligt. Men det kan jag inte riktigt hålla med om. Det GÅR att träna bort med tränares hjälp, låt det ta den tid det tar bara. :)

Jag föredrar själv vanliga bett som är snällast, och tycker att man kan lära sig rida på det i första hand. :) Skarpare bett kan man ta till OM man ser att det kommer ge en lösning till problemet. Oftast handlar det om kommunikationen mellan häst och ryttare. :)


Älskar min lilla fux mer än vanligt idag:´)<3
2010-12-07 / 22:05:53 / Sandras inlägg

Lucky var helt magisk idag<3. Jag hade inte ens tänkt rida, men när jag var klar med Pussel så tog jag och bytte täcke till tömkörningstäcket på Lucky samt tränade honom, sen gick vi ut och jag kravlade mig upp på hans rygg:). Vi skrittade fram länge på lång tygel på banan, supermysigt:). Så fort jag kortade upp tyglarna kände jag att det skulle bli en toppentur=). Och det blev det! Jag behövde bara tänka så gjorde han:´). Om jag gav hjälper med kroppen så blev det överilat och hetsigt, men när jag återgick till att bara tänka så gick det perfekt:´). Vi övade lite övergångar och lite lösgörande både i sidor och skänkelvikningar och ALLT klaffade så länge jag inte gjorde för mycket! Galoppen satt som en smäck, fattningarna likaså! Helt fantastiskt underbart var det och jag är såååå lycklig<33333. Världens bästa häst ever, det är verkligen HAN!<3 Fast inte för vem som helst, utan han är bäst för MIG!<3

 

 

Bild som också är från när jag hade en fraktur på axeln:). När jag red då så fick jag ju absolut inte använda höger arm så jag red på bara vänster. Hade lite samma känsla där, men då var det bara skritt och lite trav:). Lucky var inte helt igång där heller, och strax därefter så blev han avställd och fick vila, men just där var det underbart<3. Fast ändå inte lika underbart som idag!<3

 


Dagens ridning på Pussel
2010-12-07 / 21:00:06 / Sandras inlägg

Red Pussel på den nyskottade banan idag. Hade dressyrsadel och Arons träns (aachen och tredelat bett). Skrittade fram jättelänge, först på lös tygel och sedan kortade jag upp, gjorde lite skänkelvikningar och volter. Gjorde även skänkelvikningar på lång tygel. Sedan tog jag och travade under lättridning på volten i båda varv, ställde inåt och utåt. Lite travskänkelvikningar på diagonalen med. Han kändes ganska fin, men var väldigt HET idag:O. Han brukar vara pigg och glad, inte HET! Red mest lätt iaf, men satt även en del:). Han är ju så förbannat studsig så jag får kämpa för att det inte ska bli fel hela tiden:P.

 

Tog ett par galopper med, men bara ytterst ytterst lite:). Efter galoppen så blev han ännu mer och jag fick kämpa för att få honom lugn och i ramen igen. Tyvärr blev jag spänd i axlarna och nacken fastän jag jobbade för att inte bli det. Det är en grej som jag har problem med som jag skulle behöva någon som tjatar på mig att jag inte ska göra. Det behöver inte vara en tränare, det kan vara vem som helst som kan tjata på mig att slappna av i axlarna. Efter galoppen kände jag att jag spände mig så mycket i höger axel att huvudet låg helt på snedden. Har ju alltid ont där nästan så jag märkte inte att det började göra så sjukt ont att huvudet inte kunde vara rätt upp. Jag kände ju själv att jag inte var hård i handen på honom, men nånstans mellan armbågen och axeln blir det fel:P. När jag märkte att huvudet låg på snedden så tog jag och skrittade en stund innan jag travade av honom och sen var vi klara:)

 

Bild från när jag red Pussel med mitellan när jag brutit axeln i maj:). Bröt den 17 maj, red med den 19 maj på både Lucky och Pussel men åkte in till sjukhuset 21 maj för den blev inge bättre och då fick jag veta att den var bruten:P. Jag fick egentligen inte rida, men ändå(A)

 


Mål med hästarna 2011 (Pussel)
2010-12-07 / 10:37:34 / Sandras inlägg

Tänkte skriva upp målen jag har med Pussel för 2011 med:). Jag har tänkt att vi ska debutera hoppning lokalt. Har endast hoppat klubbtävling på honom tidigare. Två stycken nu på hösten:). Började iofs hoppa för tränare nu på hösten med och har väl bara tränat typ fyra-fem ggr, annars har vi hoppat hemma och det har gått bra=).

 

Nästa mål är att vi ska befästa och jobba upp procenten i LA:4 för att sedan eventuellt debutera MSVC. Vilket är lite smått problematiskt då han inte har någon hästlicens och den är ganska dyr. Men vi har haft som mål för nästa år att debutera regionalt så det skulle vi vilja med:).

 

 

Bild från senaste tävlingen:).

 

Befästa bytena är nästa mål. Jag börjar själv komma på det här med byten bättre nu och det är en STOR fördel att hästen kan det, tycker jag! Allting blir mycket enklare om hästen klarar av byten.

 

Träna på MSV-nivå är väl också ett mål som vi egentligen redan uppfyller till stor del. Men såklart absolut inte där än. Men många övningar tränas det på, även om det inte är befäst än. Just nu har han inte styrka eller kondition till det, men det ska byggas upp:).

 


Så jävla fint väder!
2010-12-07 / 10:05:15 / Sandras inlägg

Idag är en sån här dag som man bara vill hoppa upp på hästen och skritta ut en låååång runda i skogen! Solen skiner, det är bara 10 minusgrader och vindstilla:). Men tyvärr är det inte vad som står på schemat för mig idag! Istället ska jag till tandläkaren mitt på dan, och efter det ska jag faktiskt jobba på att plugga ikapp en del. Ligger efter gaaaanska mycket om man säger så. Så ja, en uppgift som skulle in i maj ska göras på em idag:).

 

Fick även en mindre chock när jag för ovanlighetens skull ställde mig på vågen i morse och den visade två kg mer än jag någonsin vägt tidigare! Nog för att jag märkt att jag blivit tjockare, men jag trodde inte det var så illa faktiskt. Så, ja, nu är det bantningsdags för mig. Det är säkert nån som blir upprörd över det, men egentligen är det konstigt. Djur som är för tjocka bantar man ner utan att tänka på det. Djur ska vara i form och vara i en vikt de mår bra av. Ska inte det gälla även människor? Bara för att man kan tvinga ner ett djur i vikt så behöver det bäl ändå inte betyda att man som människa ska avstå bara för att vi KAN det? Jaja, jag måste iaf gå ner minst fem kg i vikt, helst tio, men tänker lägga upp så jag har väldigt lång tid på mig:).

 

 

 


Mål med hästarna 2011 (Aron)
2010-12-06 / 23:47:34 / Sandras inlägg

Någon hade önskat att vi skulle skriva våra mål med hästarna för nästa år så tänkte jag skulle börja på med det:). Börjar med Aron! Lättast med honom eftersom det är ganska klara mål med honom:).

 

Det övergripande målet är att vi ska starta. Med starta menar jag att vi kanske ska rida en eller två lokala dressyrtävlingar när vi är redo för det. Delmålet är alltså att vi ska bli redo för att starta;). Under vintern ska vi komma igång med inridningen ordentligt, och snart kan vi börja rida lite mer riktigt.

 

 

Ytterligare ett mål med 2011 är att vi ska börja träna för tränare. Vet ej ännu vilken tränare det blir för honom. Får se vilken som passar bäst:).

 

Nästa mål är att vi ska klara av att hoppa en bana. Bara på hemmaplan ofc, absolut INTE på tävling:). Men att vi ska ha kommit så långt i hoppningen att vi ska klara av att hoppa en bana här hemma:).

 

Det är väl de mest konkreta mål jag har med honom:). Vill inte ha för höga mål heller eftersom han bara kommer vara fyra år nästa år. Dessutom är han väldigt sent född på året så de flesta i hans årskull är flera månader äldre än honom:).

 

PS. Om ni läser inlägget med veckoplaneringen här nedan så förstår ni att det är ganska långt till vi kan lyckas uppnå dessa mål:)


Veckoplanering för hästarna
2010-12-06 / 22:41:17 / Sandras inlägg

Nu tänkte jag försöka mig på en veckoplanering för hästarna! Tyvärr brukar de ALLTID gå i stöpet, men jag kan ju försöka iaf;).

Lucky:

Måndag: Uteritt

Tisdag: Dressyr barbacka på åkern, ev på banan om den är skottad. På åkern=Rida mycket volter, träna på att gå lugnt i alla gångarter, övergångar (inte så mycket dressyr egentligen). På banan=Mycket sidsvärtsrörelser och övergångar.

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Vila, ev uteritt

Fredag: Dressyr. Träna lite byten och övergångar.

Lördag: Vila (är i Sundsvall hos Carro)

Söndag: Vila (är i Sundsvall hos Carro)

 

Aron:

Måndag: Vila

Tisdag: Rida på åkern, skritt och lite trav

Onsdag: Rida på åkern tillsammans med mamma och Pussel

Torsdag: Vila

Fredag: Ev rida ut.

Lördag: Vila (är i Sundsvall hos Carro)

Söndag:  Vila (är i Sundsvall hos Carro)

 

Tar bara planeringen för mina hästar nu:). Kunde lika gärna ta Pussel med, men gör inte det:P. Han kommer troligen gå likadant som Lucky, fast inte samma övningar på banan:). Han behöver mjukas upp och stärkas i sidorna igen så det är väl där fokus ligger på honom:)

 

 


Dagens ridtur (Lucky)
2010-12-06 / 22:19:31 / Sandras inlägg

Red ut på Lucky ikväll=). Blev barbacka idag med. Det är ju vinter nu så lär väl bli en del barbacka som vanligt(A). Iofs blir det det året om, men ändå:P. Mamma följde med på Pussel också, vi red en sväng i mörkret=). Blev till att ta på massa reflexer!

 

Vi red bort till kyrkan och runt Ringa och allting, samma runda som Lucky och jag red i torsdags=). Åhhh, min älskade pojke var gudomlig<3333. Vi travade längs asfaltsvägen (snötäck ofc) och han gick så fantastiskt så jag bara satt och njöt<3. Jag bara bad honom att bära sig, ha bakdelen på plats och inte springa på bogarna en gång och han bara rättade in sig och svävade fram<3. Han är ju bara för underbar, min kille:D.

 

Haha, är även en bit med djupsnö där vi red och där fick jag ett av mina kända skrattanfall xD. Jag hade tänkt att vi skulle trava lite lugnt där, men han tyckte inte det, också började jag skratta som fan och han bara pinner iväg för fullt xD. Jag kan inte sluta skratta och Lucky studsar framåt och är lycklig x). Eftersom jag skrattade så mycket så blev det till att hålla i sig i skumpet^^. Jag lyckades däremot ta mig samman i sista stund denna gång med;).

 

Vi tog två galopper på en byväg, men fick faktiskt sakta av så jag inte skulla åka i backen:P. Han hoppade från sida till sida på vägen och kollade på allt:P. Orkade inte ramla av för det är så omständigt att ta sig upp igen xD. Så vi travade istället:). Han stressade framåt först med sänkt rygg och bakbenen typ en dm för långt bak, så jag krånglade in bakdelen på rätt plats så blev han mjuk och fin i munnen igen, samt svikt i steget:). Som man säger: Det man inte har i bakdelen, det får man i handen. Tycker det oftast stämmer ganska bra. För oftast när man får hästen på rätt plats så blir kontakten med munnen så hårfin och man kan rida utan minsta svårighet=). Tyvärr är inte Lucky särskilt lättriden på det viset så det är bara att fortsätta jobba:D.

 

 

Världens bästa häst<3. SandraLucky forever<3

 


HISS!
2010-12-06 / 21:45:57 / Sandras inlägg

Vill bara HISSA en helt oumbärlig uppfinning, nämligen SNÖSULORNA! Förstår inte hur vissa hästägare kan klara sig utan dessa:O. Äntligen har vi fått på denna underbara skapelse på alla hästarnas hovar så nu behöver vi inte oroa oss för att hästarna ska få styltor, halka eller fläka sig:). Jätteskönt!

 

 

Finns i flera olika material, mjukhet och storlekar:)

Vad tycker ni om dessa? Använder ni snösulor? Varför/varför inte (framför allt varför inte)?



Svar:)
2010-12-06 / 21:40:40 / Sandras inlägg

 

Jag gör lite olika beroende på om det är hoppning eller dressyr det handlar om:). I hoppningen är det otroligt enkelt! Jag svänger helt enkelt bara:P. Han byter självmant där för det mesta nu för tiden eftersom vi tränat så mycket på det. Byter han inte självmant så lägger jag bara på ytterskänkeln lite längre bak och han byter:).

 

I dressyren är det lite knivigare, för där kan man inte göra det på fart liksom. När jag började träna byten i dressyren så gjorde jag så att jag red i förvänd galopp, ställde över och bytte galopp. Då visste jag inte riktigt hur jag skulle göra så då försökte jag byta genom innerhjälperna. När jag sedan var på en clinic för Peter Eriksson fick jag upp ögonen för hur byten verkligen ska göras! Hästen måste vara igenom ryggen (ryggen får inte vara sänkt) och framför skänkeln. Först kan man galoppera på snett igenom för att sedan lägga in byte i hörnet. Då ställer man över, lägger över vikten samt lägger på ytterhjälper:). Från början kan man behöva hjälpa hästens yttre bakben lite genom att putta till lite med ett spö för att förtydliga:). När hästen kan det här så är det lättare att utföra rörelserna på andra ställen med:).

 

Alltså, ha koll på den nya yttersidan i bytet så blir allting mycket lättare:). Hoppas att det var till någon hjälp, annars förklarar jag gärna närmare:). Självklart finns det fler sätt med, men det här har fungerat bra för mig iag:D

 

 


Julstädat i stallet:D
2010-12-05 / 23:26:07 / Sandras inlägg

Rubriken tolkas som att det var urmysigt och jättekul att städa i stallet. Det var det inte! Jag tog på mig uppgiften att ta reda på allt man kan ta reda på med en sopkvast, mamma plockade med massa grejer. Jag kände mig som en liten unge som bara klagade och höll på:O. Kanske fick en hjärnskada av lavinen jag fick i skallen?;)

 

Men nu är det jävligt fint ute i stallet iaf:D. Glitter och juligt^^. Undrar hur länge det får sitta kvar dock? Aron lär väl lyckas riva ner det, I guess! Dessutom är det ju hovis imorn och det är ju inte känt för att vara den renligaste sysslan man kan göra i stallet-.- Den andra skitiga sysslan är rakning av häst, men det är redan avklarat! Förra veckan rakade jag Pussel för andra gången i år och idag rakade jag Lucky för tredje gången i år! Så nu har jag tjänat in apparaten;). Varje gång utöver nu är bara bonus:D.

 

Ska fota imorn på hur fint det är i stallet=).

 


Alla hästar ridna idag med:)
2010-12-05 / 22:02:59 / Sandras inlägg

Då det var enormt internetkrångel här hemma så blev det inte mycket till uppdates från min sida igår! När jag försökte skriva ett inlägg så raderades halva, och när jag försökte skriva om så raderades halva inlägget igen! Så jag gav helt enkelt upp då;).

 

Igår reds alla hästarna iaf:). Hopptävlade ju med Lucky igår:D. VANN första klassen med fyra sekunder tillgodo:D. Helt otroligt! Är verkligen inget hoppekipage^^. Men det gick bra att svänga och allting och han lyssnade fint fastän han var på hugget=). Film har jag redan visat idag, kolla i inlägget längre ner på sidan:).

 

 

Lucky och jag=)

 

Hehe, när jag kom ut från ärevarvet så skulle jag stanna på framhoppningen så min kompis Vickan tog rosetten så jag kunde fortsätta rida:P. Sen glömde jag ta den igen innan jag ställt in Lucky i transporten, så då fick jag fota när jag hade den på mig istället^^. En favorit i repris råkar det vara;P. Jag fotade mig själv med Pussels och min seger med nästan 70% i våras på samma vis med^^. Det var vår andra tävling:D.

 

När vi kom hem från tävlingen så red jag Pussel på åkern=). Red inte så jätteseriöst:P. Red lite smådressyr bara:). Han var väldigt fin måste jag säga=). Lite stel i högersidan, men den behöver byggas upp fortfarande så det är bara att fortsätta det=). Film finns också i inlägget längre ner:).

 

Sen red jag Aron för första gången på ett par månader och dessutom första gången i snön:). Första gången på det stället med för den delen:P. Han var jättefin iaf:D. Usch, va han kommer bli läcker med muskler och kondition och när han jobbat upp gångarterna:D. Älskar honom mer och mer:). Han kommer aldrig att komma upp i klass med Lucky, men det är inte så konsigt för det kan ingen:). Ibland råkar jag nästan presentera mig som SandraLucky för folk! Men han var toppenfin iaf=). Film även på honom finns i inlägget längre ner:).

 

 

Idag reds då som sagt alla hästarna=). Jag började först med Aron. Red honom på åkern. Han har ju inga broddar och inte sulor (ingen har några sulor iofs:P. De får det imorgon:)) så där är enda stället att rida på för där är det gräs under och ingen is alls=). Red lite skritt och trav. Haha, han är då säker iaf xD. Mamma skulle kasta upp mig men vi gled tre ggr och jag blev hängandes halvvägs xD. Sen slog jag av snön på en stor tunna som står på väg ner till hästhagen och hoppade upp där^^. Mamma ledde fram honom och han fick kolla på mig, jäääättespännande;). Jag reste mig och blev då 2,5 meter lång och han hade inga som helst problem med att nå upp till mig:P. Han behövde inte ens sträcka sig xD. Så ställde mamma upp honom bredvid tunnan och han tyckte det var lite läskigt, men jag klappade bara lite och sen kunde jag kasta mig på från fel sida:P. Otroligt hispig oinriden treåring jag har, va?:P Min lilla jättebäbis=). Han var ganska seg idag för han var bajjenödig^^.

 

Aron och jag från igår=).

 

Sen red jag Lucky och mamma red Pussel ut i skogen=). Tänkte vi skulle trampa upp lite i skogen innan Aron ska gå där;). Men det var ganska mycket snö på träden! Jag ville lätta upp träden lite som alltid. Ställde mig lite ostrategiskt under ett träd med massssssa snö på som jag tänkte jag skulle lätta upp. Jag började ruska trädet och lite snö lossnade. Sen BOOOM så fick jag en lavin i skallen! HAHAHAHAHA, jag och mamma höll på att skratta ihjäl oss! som om inte det vore nog så skulle vi uppför klätterstigen direkt efter som också hade en hel del snöfyllda grenar i vägen. Jag skrattar för fullt och Lucky börjar trava, väldigt glad i hågen! Vilket slutar i en MYCKET NÄRA avramling xD. Jag red ju barbacka på skrittäcket och det resultade i att jag hängde på sidan av honom och skrattade innan jag tog mig samman och slutade skratta för att inte ramla av! Så tog tag i manen och drog mig upp på ryggen igen^^. Fick honom att sakta av till skritt för att sedan fortsätta uppför backen ståendes på knäna på hans rygg xD. Jag tänkte inte så mycket på det för jag skulle ju ta bort all snö från honom:P. Så där klättrar vi uppför backen med antingen mig hängandes på sidan av hästen eller också ståendes på knä:P. Han är bra snäll min pojke:D. (Dock skulle han ALDRIG ställa sig bredvid en stor tunna så jag kunde hoppa upp på honom, fetglöm det!) Ja, det är då det roligaste sätt jag tagit mig uppför den backen nån gång;).

 

Söte med nosgrimman på snedden!:D

 

Eftersom jag red barbacka idag så kunde jag rida lite mer seriöst=). Av nån jävla anledning så rider jag både honom och Pussel bättre barbacka:P. Jag är övertygad om att jag kommer göra det på Aron med så fort han är ordentligt inriden:P. Iaf så tog vi en skritt- och travrunda=). Han var såååå jäääävla fin! Helt sjuk, seriöst alltså! Jag kunde korta och länga traven med massa power, t o m gå upp i passage (såklart hjälpte snön till lite med, men den här hästen måste man rids om han inte bara ska slängtrava:P) när jag bad honom<3. Han var lite väl springig och ryckig med skallen emellanåt, men ååååh så fin han var:´). Det är han och jag bara:D<3.

 

Det blev ett väldigt långt inlägg, med flera bilder och bara om hästar:). Har verkligen täckt upp hela helgen;P. Imorn kommer hovis och skor, äntligen:D.

 


Uteritt med bäbisen
2010-12-05 / 19:57:12 / Carolines inlägg

Idag följde Emma med oss ut på en liten ritdur :) det gick sååå bra så bra! :D Inte så mycket hets idag även fast vi var utan andra hästar, det var mest att han inte ville stå still riktigt när jag skulle hoppa upp men det kommer. :) Vi skrittade en bit längs travbanan, och vi tränade på att han skulle ha fokus på mig hela tiden. Massa beröm fick han när han gjorde rätt. Hihi, och lite bus ville han nog hitta på ibland men det var inte så enkelt när Emma gick bredvid. ;)

Hihi, ibland tog han även egna initiativ till att trava. Då fick han massa beröm, sen saktade jag ner och berömde igen :) och efter det ville han bara fortsätta trava. xD Hihi, söt han är! "Jag får ju massa berööööm" sa han. :D På hemvägen vände vi varje gång han började trava, han fick självklart beröm innan och sen vände vi om och gick några steg, sen vände vi hemåt igen för att han ska lära sig att vara lugn på hemvägen. :) Sen när vi kom till gården och jag hoppade av stod han SÅ lugn och fint så :D han har nog fått lite att fundera över nu. :) Jag är SJUKT nöjd över honom idag! :D:D

Tack så jättemycket Emma för all hjälp, det är GULD värt! <3 Kolla in hennes blogg --> StallPäärni








Sen har vi även en kort filmsnutt från dagen. :)





Problems
2010-12-05 / 19:15:12 / Carolines inlägg

Igår märkte vi att menyn har hoppat ner under inläggen, vilket jag inte kan förstå varför den har gjort. Jag tycker att den borde inte hoppa ner bara sådär helt plötsligt om ingen av oss ändrat någon kod/inställning. Jag har gått in på den här sidan och testat ändra lite storlek på inläggssidan och menyn men inget av det verkade fungera. Det är dock bara på framsidan har jag märkt som menyn hamnar under inläggen, när jag klickar på inläggssida tex så är den som vanligt på vänstersidan som den ska vara. Någon som vet? :O




Filmer från gårdagen:D
2010-12-05 / 10:53:20 / Sandras inlägg

Här kommer filmer på alla tre hästarna från igår! Tävlade ju med Lucky, sen red jag Aron och Pussel på åkern hemma=).

 

Lucky och jag=).

 

 

Aron och jag=)

 

 

Pussel och jag=)

 

Kommentera gärna:).

 

 


Internetkrångel som sagt!
2010-12-05 / 00:02:28 / Sandras inlägg

Jag utlovade nästan alldeles nyss att det skulle komma info, bilder och filmer från idag. Men tyvärr verkar blogg.se inte tycka det! Så istället för att göra det så skiter jag i det här! Ni får allt det imorgon istället:).

Sorry

Internetkrångel!
2010-12-04 / 23:51:31 / Sandras inlägg

Internet har krånglat väldigt mycket idag för mig. Men jag tror faktiskt att det är för att jag har laddat upp filmer på YT:P. Nu är filmerna uppladdade och bilder på bdb med så nu kan jag försöka mig på att göra nåt inlägg här^^.

Bild på Pussel och mig från idag:D.


Nya tag imorgon
2010-12-04 / 22:43:15 / Carolines inlägg

Idag har Farre haft vilodag, därför har jag inte varit där något idag. :) Det var nog skönt för både honom och mig. Nu har jag smält allt från igår och det känns mycket bättre. Imorgon tar vi nya tag, då ska Emma följa med och ge mig lite råd och tips om hur vi ska bygga upp förtroendet för varandra, samt få lite saker att tänka och träna på framöver. :)


Älskade goa bebisen <3




Heja Willez!
2010-12-04 / 21:53:27 / Carolines inlägg

Håller ni inte med? :D Jag har precis kollat på dansbandskampen, och både Elisa´s och Willez var underbara ikväll som alltid. Nu vill jag att Willez vinner hela dansbandskampen, om jag så ska måsta ringa och rösta 10 gånger på dom nästa lördag så SKA dom vinna! :D Sen hoppas jag på att få dansa till dom på Casinot framöver! ;)



Jag vet att alla ni inte gillar dansband, så jag ska därför blogga om något roligare för er andra också som inte gillar dansband. Lovar! :D




Dagens ridtur
2010-12-04 / 17:26:19 / Carolines inlägg

Hello everyone! :D Idag har jag varit ut till min andra medryttarpålle, Macke. Tog ut honom på en mysig barbackatur i 30-40 min, hur mysigt som helst var det! :) Det gick så bra så, skrittade på långa tyglar hela ridturen helt kravlöst och han knatade på i sin egen takt. :D Rask takt minsann, för pigg var han. Hihi! Filmade en liten snutt från våran ridtur ifall någon av er vill kolla. Egentligen inte så mycket speciellt att se, men tänkte att det kan vara skoj ändå. ;)

Jag litar på honom fullständigt, jag känner mig SÅ trygg på honom. Jag tror nog att det skulle gå att rida ut i grimma på han utan att han gör något, så snäll är han :) gopojken! Det körde en stor ambulans förbi oss idag, inte långt ifrån oss alls och han brydde sig inte det minsta! :D



Vad har ni gjort med era hästar idag? :D




TÄVLING!
2010-12-03 / 21:06:51 / Dressyrohoppryttarna

Nu kör jag igång våran första tävling här! :D




Den här tävlingen går ut på att ni ska ta den här bilden ovanför och lägga in den i ett inlägg på eran blogg, där ni skriver varför ni tycker om att läsa våran blogg, hur ni hittade hit och hur ofta ni följer den. :) Ni som redan är länkade här har ju dock lite förtur, men vi ska fixa en tävling till er också framöver. ;)

Gör såhär:

1. Ta bilden - tryck på PrtSc (print screen), eftersom vi har högerklicksskydd. OBSERVERA, att det är endast den här bilden ni får ta, ni får alltså inte sno andra bilder. Det räknar vi som stöld.
2. Länka till våran blogg
3. Skriv varför ni tycker om att läsa våran blogg, hur ni hittade hit och hur ofta ni följer den.
4. Skriv en kommentar till detta inlägg och länka till er blogg så vi kan titta på inlägget.

Sen kollar vi vem som har skrivit bäst/finast och den personen vinner då en bildlänkning på vänster sida av våran blogg! Tycker inte ni det blir bra? :D

MEN, för att det ska kunna bli någon tävling måste minst 5 st delta. Så var inte blyga nu, kör igång! :D

Tävlingen avslutas kl 21.00 imorgon kväll! :)


Önska er vad ni vill:D
2010-12-03 / 20:04:10 / Sandras inlägg

Uppmanar alla att önska vad ni vill ha för inlägg:). Vad vill NI läsa om? Vill ni ha tips på produkter, på övningar, andra knep? Vill ni ha hiss/diss? Vill ni ha fler diskussionsämnen? Vad vill ni läsa om/titta på?



Kom med era förslag nu så blir bloggen mer intressant även för er:). Det är ju jul snart, skriv en önskelista!:D




Det blev ingen ridtur
2010-12-03 / 19:44:34 / Carolines inlägg

Ridningen gick inget vidare alls idag, eller rättare sagt: det blev ingen ridtur. Jag känner mig så besviken över att det inte gick som jag tänkt mig :( men det går över, jag har full förståelse över att det gick som det gick.

Eftersom Victoria fått magsjuka fick jag rida själv idag, och han är inte riktigt van än att gå utan andra hästar. Framförallt inte utan Sky som han är van vid. Men det måste ju tränas bort det med. Vi kom ut på gården utanför stallet där jag skulle hoppa upp, då blev han hetsig. Han skulle absolut inte stå stilla. Slängde med huvudet, backade och hade sig. Försökte ett tag, sen gick jag med honom en stund i en cirkel för att lugna ner honom. Då gick han hyfsat avslappnat och fint. Men när jag skulle hoppa upp kunde han absolut inte stå stilla.

Fick hjälp av en annan i stallet med att hålla i honom så jag skulle komma upp nångång, efter lite tjurerier om att inte så stilla då heller så kom jag tillslut upp. Då skulle jag rida iväg, vilket inte gick alls. Han blev hetsig och började backa och hade sig, han backade så mycket tillslut så han backade ner för backen mot stalldörren. Så gick han rakt ner i ett dike med djupsnö :S där jag nästan trodde att han skulle gå omkull, men det gick bra. Där nere tog det ett bra tag innan jag fick honom lugn, och jag funderade ett tag på att hoppa av men gjorde det inte ändå. Jag tänkte att jag måste kunna klara av att få honom lugn, så jag fortsatte att försöka driva fram honom så han skulle gå upp igen. Tillslut gick det!

Han fick då massa beröm och jag skrittade runt på en volt några varv för att lugna ner honom, vilket gick bra och han slappnade av fint. Då red jag ut, vi kom så långt att vi red över vägen och till gångvägen där vi skulle börja våran ridtur om man säger så. Där gick vi en liten liten bit, sen stannade han och försökte vända. När han inte fick det reste han sig 40-50 cm över marken kändes det som. Han började backa och hade sig, och jag blev rädd att han skulle börja backa ut mot vägen. Så vi red över vägen igen, och sen tillbaka till gångvägen igen.

Jag tänkte att han får inte vinna med att han får gå hem på sin begäran, så jag hoppade av när vi var på gångvägen igen och promenerade med honom en bit längs gångvägen innan JAG bestämde att vi skulle gå hem igen. Så gick det till idag. Men han är trots allt väldigt ung än, och är inte van att gå utan andra hästar så jag har full förståelse över hur det gick. Men tack och lov blev ingen av oss skadade.

Det var skönt att få skriva av mig och släppa ut tårarna. Det går över, det kan inte gå bra alla gånger. :) Bättre nästa gång! Jag fick i alla fall beröm över att jag klarade situationen bra, så det känns skönt.


Bäbisen idag innan "ridturen" <3



BackOnTrack=Good shit
2010-12-03 / 17:36:38 / Sandras inlägg

Det här är något som jag varmt kan rekommendera alla där ute som har problem med ömhet, stelhet, inflammationer osv. Deras kollektioner finns både till hund, häst och människa. Jag har paddar och stallbandage till hästarna och en nackkrage till mig själv. Har idag suttit med nackkragen hela dan och värmer bultar i axlarna och det känns så otroligt skönt!

Det som är speciellt med BoT är att den egna kroppsvärmen reflekteras tillbaka till kroppen genom materialet som används i fabrikatet. Det är keramiskt pulver som är insmält i tyger av polyester som gör detta. Själva tekniken kommer från Kina och har utvecklats i samband med den moderna tidens bra kunskaper i textilframställning.

För bästa effekt ska man först introducera materialet för kroppen, MAX 4 timmar de 2-3 första dagarna, sedan är det bra att ha det på sig ca 8 timmar varje dag, gärna längre tid. Oftast känner man effekterna redan efter ett par timmar, men mer ihållande smärta kan behöva flera dagar på sig (ca 10-20) för att visa någon effekt alls. Man bör använda BoT minst 10-20 dagar innan man ska utvärdera resultatet.


Kan verkligen rekommendera dessa produkter!

Varning: Försiktighet bör beaktas vid samtida använding av liniment då effekten ökar ytterligare.

Läs mer och titta på det stora utbudet av saker här: http://www.backontrack.com/se/


Vilodag för hästarna + önskemål från er läsare
2010-12-03 / 14:55:33 / Sandras inlägg

Har nu insett att det inte finns en chans i världen att jag kommer att hinna rida idag. Klockan är redan snart tre och jag har inte gjort klart den första artikeln än! Sista inlämningstid är vid midnatt. Annars hade jag tänkt ta en skrittrunda med Lucky idag innan hoppningen imorgon. Men men, det är som det är det. Bara att hugga i med den här skiten nu.

Som någon kommenterade och frågade varför vi slutat skriva om hästsaker. Det har vi ju inte riktigt direkt. Det mesta på vår blogg handlar om hästar. Men ja, tillbringas det inte så mycket tid i stallet eller tillsammans med hästar så kommer det naturligtvis inte så mycket inlägg om hästar heller. Och ja, livet handlar inte enbart om hästar;). Just nu handlar då MITT liv mest om plugg plugg plugg, och det är förbannat tråkigt. Imorn, däremot, kommer det att handla om HOPPNING för den som gillar det;). Ska komma ihåg att ladda kameran ikväll med så det blir filmer från rundorna imorgon;). Lucky kommer såklart att vara hysteriskt pigg som vanligt så det blir intressant att se;).

Har ni några önskemål om vad vi ska skriva om?:) Just nu skriver vi bara det som faller oss in för att hålla bloggen igång. Så förslag på vad vi ska skriva om och hur ni skulle vilja ha bloggen utformad (tex tävlingar, hiss/diss, övningar osv osv) tages tacksamt emot:D

Nu ska jag återgå till mitt tråkiga artikelgranskande som jag kommer kugga fetmycket på.

Umeå vs Sundsvall
2010-12-03 / 12:49:33 / Sandras inlägg

Den här diskussionen pågår ständigt och ingen kan enas. Vilken är Norrlands huvudstad? De som bor i Umeå säger Umeå och de som bor i Sundsvall säger Sundsvall. Personligen tycker jag ingen av dem har rätt, för Söderhamn är naturligtvis huvudstad i Norrland;). Haha, skämtåsido! Men kom igen, vad tycker ni då? Personligen tycker jag Umeå. Det är den största och finaste staden i Norrland. Eller har ni någon helt annan åsikt om vad som är Norrlands huvudstad?

 


Mer humor!
2010-12-03 / 12:42:49 / Sandras inlägg

Är bara tvungen att visa ett till videoklipp från YT! Det här är inte alls lika bra som det förra, men det är också väldigt annorlunda än det andra så inte så konstigt kanske;). Det här är däremot också roligt^^. Det känns även om som det stämmer ganska bra med verkligheten i vissa lägen:P. Har även sett den här killen LIVE på gymnasiet;). Han kom till CFL (skolan) och då höll vi ju på att skratta på oss! Så jävla bra! Shit, det var fan flera år sen nu:O.

 

Så det han säger i början om Norrland stämmer inte;). Jag bor ju i Norrland och han var ju här;).

 


Humor på hög nivå!
2010-12-03 / 12:11:01 / Sandras inlägg

Här kommer ett gammalt videoklipp från YT som jag bara ääääälskar! Har sett det hur många ggr som helst och skrattar ändå så jag gråter när jag ser det^^

 

Rökfri krog på höga berget^^

 


Vädersnack
2010-12-03 / 11:07:22 / Sandras inlägg

Perfekt pluggväder idag! Det är grått och tråkigt ute. Snöar lite smått med för den delen. Känner mig som en vanlig tråkig svensk när jag pratar om vädret. Men ja, jag är väl antagligen en vanlig tråkig svensk också för den delen!;) I skolan på omvårdnadsprogrammet på gymnasiet fick vi lära oss att om vi inte hittar något annat att prata om med våra patienter så skulle vi prata om vädret. Ofta är det äldre personer som vi undersköterskor vårdar, och de gillar för det mesta att prata om vädret! Men om det kommer in fyra uskor om dan och pratar om vädret, borde inte de äldre tröttna då? Det kan man tro iaf, men det tror inte jag. Det verkar inte så iaf! Eller också är de snälla och glada skådespelare, vad vet jag.

 

I somras tröttnade iaf JAG att prata om vädret hos varenda jävla vårdtagare! Jobbade ju på hemtjänsten i somras och det var en jäääävligt varm sommar, så det fanns MYCKET att prata om! Om det kom en gnutta regn="Åhhh, vad bra att det kom lite regn nu när det varit så varmt". Var det fortsatt sol="Men vi ska ju inte klaga heller för det är ju varmt och skönt". Ja, ni förstår;). Men de flesta pensionärer hade absolut inget emot att prata om vädret, och de gillade det verkligen. Så jag antar att jag gjorde dem glada genom att prata om det, och det är ju ändå halva mitt jobb:D. Med andra ord så måste jag gjort ett bra jobb i somras:D. Vilket jag iofs fick veta av alla pensionärer;). Ett par ville nog adoptera mig^^. Jag gissar att jag kommer att få ett julkort av dem i år! Urgulligt par:).

 

 

Nu ska jag iaf fortsätta med min artikelgranskning:). När jag la mig igår så stängde jag mobilen och tog tag i den kvantitativa artikeln! Hade som plan att fortsätta tills klockan var halv ett, eller tills jag granskat klart hela resultatdelen! Jag gjorde klart resultatdelen, och fortsatte vidare med så nu ligger jag före i planeringen;). Vilket inte är ett dugg likt mig! Men nu ska jag skriva ner vad jag kommit fram till:). Ha de bra!

 


Smileys till din blogg?
2010-12-02 / 23:55:02 / Carolines inlägg

Jo förresten, jag la precis in smileys till min blogg. Tycker det ser mycket trevligare ut! :D Vill du också ha smileys till din blogg? Klicka då här, scrolla neråt och följ instruktionerna ;) lycka till!


Jag fullkomligt älskar känslan
2010-12-02 / 23:28:34 / Carolines inlägg

Gör inte ni det också? Ni vet den här underbara känslan när man känner sig SÅ LYCKLIG? :D Det är precis vad jag gör just nu. Det är så mycket jag ser fram emot, och allt känns så bra! Jag skulle kunna rabbla upp en massa saker jag längtar till, men det tänker jag inte göra just nu. ;)

Nu ska jag gå in till min pojkvän i vardagsrummet och lägga mig på soffan en stund, och se fram emot ridningen imorgon. Natti natti på er! :D




Minnen som sätter sina spår
2010-12-02 / 22:45:41 / Sandras inlägg

Har ni några sånna? Minnen som bara finns där, som är med dig, som lever med dig och som blir en del av dig? Ett minns du vill bli av med, men som alltid kommer att finnas hos dig, som alltid kommer att vara där och gnaga. Det blir en del av din personlighet, formar om dig och gör dig till sin slav. Hur kommer det sig att ett minne kan göra så med en människa? Kan minnen göra så med andra varelser? Kan man bli av med dessa minnen? Svaret på sista frågan är iaf "nej", men det borde gå att lindra. Lindra så rejält att det bleknar i betydelse till något annat. Hur man gör det, det vet jag inte. Men det måste gå.

 

Hjärnan är en komplex skapelse. En grå degklump med två hemisfärer, miljardtals synapser, lober, sammankopplingar och omkopplingar, cerebrospinalvätska som fortsätter ner i ryggmärgen. Hjärnan är vårt allra viktigaste hjälpmedel för överlevnad. Den är otroligt komplicerad och gör precis som den vill själv. Hur kommer det sig då att den inte har förmåga att förmildra eller förvanska vissa minnen som inte är bra för personen som har hjärnan inuti huvudet? Kanske kommer hjärnan komma på ett sätt att göra detta på? Kanske kommer hjärnan komma på ett hjälpmedel i form av läkemedel, elektricitet, örter eller liknande för att det ska fungera?

 

Förlåt för otroligt luddigt inlägg. För er som inte vet det så är jag en tänkare, troligen värre än er alla. Jag vet inte vart alla tankar kommer ifrån eller hur de uppstod, men jag har en "serie" tankar som jag haft så länge jag kan minnas. När jag var liten var det inget konstigt med det. Inget var konstigt när man var liten. Men nu förstår jag inte riktigt varför den här "serien" är kvar:P. Känns som det är onödiga tankar som tar upp för mycket plats i skallen, men det är ändå trygga tankar för ingen av dem är sanna eller verkliga=). Och eftersom de inte är det minsta verklighetsförankrade så undrar jag vart de egentligen kommer ifrån? Hade jag sån fruktansvärt bra fantasti när jag var riktigt liten så de bara uppkom? Jag måste vara ett smärre geni minsann;).

 

Förlåt igen för vidare luddigt inlägg;). Jag slutar här så slipper ni höra mer av mina krångliga tankar som bara blir mer och mer inlindade ju längre vi kommer;). Jag vet faktiskt inte ens vart vi började med det här inlägget, för nu har jag fått nåt ytterligare att tänka på! Ibland är det bra att skriva för att fortsätta tänka vidare, men ibland är det en förbannelse!:P

 

Ha de bra och sov så gott allihopa=). Nu tror jag det är dags för mig att stänga av här och faktiskt granska mina artiklar litegranna! Har fixat så jag får hem en av dem på svenska imöra=). Känns bra! Tydligen har halva klassen haft problem med den artikeln så känns riktigt bra att få den på svenska:).

 

Kram kram, nu blir det sista stycket på mitt babbelinlägg=). Inlägget blev för långt för att nån ska vilja/orka läsa det, så ingen behövde linda in sig i krångligheterna^^.

 


Barbackafilm på Pussel
2010-12-02 / 21:46:23 / Sandras inlägg

Tänkte jag skulle testa att lägga in en "större" film här:). Barbackadressyr på Pussel blev det! Minns att jag tog nada i tyglarna det här passet:P. Jag älskar att rida barbacka och gör det gärna i dressyren, särskilt på Lucky=). Har även hoppat barbacka en del, men tycker att det krävs sadel för att få det riktigt bra då:). Pussel och jag har ett höjdrekord på 110 cm barbacka:D. Samma höjd med sadel för den delen;)

 

Han satt fast i hela högersidan som vi inte visste om, utan vi trodde det var munnen det satt i. Han är tyvärr alldeles för snäll för att visa att han var öm!:O Lilla Pusseli<3. Men nu är han fixad sen länge + att tänderna är fixade så nu är allting bra med honom:). Lite mer kondition och lite mer muskler skulle behövas bara^^. Här var han ju faktiskt fin i kroppen och i bra kondition=). Nu har han tappat lite på rumpan, men byggt mer i ryggen sen kiropraktorn var här och knäckte till han:).

 


Vlogg
2010-12-02 / 19:02:32 / Sandras inlägg

Här kommer en film på hästarna i hagen, lite gos och lite omgivningar:D. Jag pratar i filmen, men ibland är det svårt att höra för snön knarrar så mycket^^. Skulle vilja påstå att det är lite av en vlogg;)

 

 


Bilder från dagen:)
2010-12-02 / 18:44:13 / Sandras inlägg

Hämtade just in hästarna från hagen och termometern visade på 23 minusgrader och det sjunker fortfarande! Nere i hagen var det ännu kallare som vanligt:P. Är såååå glad att de har fri tillgång på hö i hagen nu så de ska slippa frysa! Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från dagen nu med:)


Först en rent allmän bild så ni ska förstå hur underbart det var ute idag<3

 

 

Puss på lilla gullisen:D

 

Verkligen sötaste ever:D

 

Fredriksborgare eller vad?;) Lägg märke till de söta öronen^^.

 

Sötnosen innan ridningen idag=).

 

För mer bilder kan ni kolla in min bilddagbok: SandraLucky  !:)

 


Ridtur med älsklingen!<3
2010-12-02 / 16:50:30 / Sandras inlägg

Tog en ridtur med min älskade pålle idag:D. Tänkte jag skulle trava lite lugnt fram och tillbaka till kyrkan, men tog och red en längre tur istället:). Blev galopp både i pudersnö och på barmark med:D. Vi bara myste och hade det härligt tillsammans=). Det är tamejtusan riktigt underbart att rida ut själv ibland<3. På vägen bort till kyrkan fick han gå lite som han ville, bara han höll en jämn och bra takt och inte travade på bogarna=). Det höll han bra:P. Vi körde "stjärnkikare, titta omkring"-stilen först men han bar sig bra och hade en bra takt så han fick gå så:). Sen sänkte han sig helt själv och la sig i en låg och rund form:). Det är fan inte likt den här pållen:P. Han brukar behöva hjälp och vägvisning med det mesta:P. I galoppen höll vi en låg form hela tiden=). När vi galopperade i djupsnön så kom det ett ställe med mycket djup snö så han snubblade lite där, men inte så farligt:).

 

 

 


Premiär-ridturen
2010-12-02 / 16:08:35 / Carolines inlägg

Idag har jag ridit min premiärtur med Farrisen. :D Skrittade ut med Victoria och Sky runt den korta delen av travbanan, i kanske 20-25 min. Pigg men ändå lugn kille var han. :) Det var skönt att få komma ut och röra på sig tyckte han. Han var superduktig mot bilar och sånt som körde förbi, han skvätte endast till en gång samtidigt som Sky när vi red förbi en hästhage och hästen rörde på sig xD det var de inte riktigt berädda på, men annars gick det hur bra som helst! Vi bara myste. :)




Finpojken idag efter ridturen. <3



Finväder + artikelgranskningstenta = plågsam dag!
2010-12-02 / 11:32:59 / Sandras inlägg

Fy fan va underbart vackert väder det är idag! 16 minusgrader och helt fantastiskt strålande sol<3. Jag vill uuuut och riiiidaaaaa! Men tyvärr är det ju så att jag måste sitta inne och kämpa med min hemtenta idag:(. Läste lite och gick igenom i morse hos tandis när brorsan var där, men är ju låååångt ifrån klar! Så jag tänker fortsätta med mitt självskadebeteende och sitta inne med den här skiten, istället för att gå ut nu och rida en runda! Helt fruktansvärt!

 


Erikshjälpen
2010-12-01 / 21:18:51 / Sandras inlägg

Mamsen och jag åkte och gjorde lite ärenden innan vi träffade Kristoffer, Jessica och Mattias på Erikhjälpen som är en ideell second hand-affär där pengarna går till nåt barngrejs. Jag köpte ett par varma, sköna vantar där:D. 20 spänn kostade de;).

 

 

Jag och Tallrot=)

 

Sen gick färden hem till Kristoffer och Jessicas hus för att titta på deras nya tapeter och fika lite;). Kikade även runt på lite sajter för mamma ville ha en röd klänning! Vi hittade en billig sida och beställde lite grejer därifrån;). Minns dock inte vilken sida det var:P. Jag beställde en ljusrosa lång sjal och ett ljusgrått linne med paljetter på=).

 

Myste även lite med Tallrot som bilden visar;). Största katten jag sett nån gång! Han tyckte det var supermys att bli kliad på magen;).

 

Nu tittar jag på Greys och sen blir det lite ridsport på eurosport! Så tror inte vi hörs nå mer här på bloggen idag. Isf säger jag got natt nu:). Imorn ska jag till Hudik med bror som ska till tandis. Så tidigt morgon imorn med! Hemtenta ska också göras, Tommy skrev ut artiklarn på jobbet nu när vår strekjar:).

 

Kram på er alla!


Simply the best - for real!
2010-12-01 / 16:01:40 / Sandras inlägg

No words can describe how much I love you




Första luckan öppen!
2010-12-01 / 14:56:48 / Sandras inlägg

Idag är det första december och nedräkningen inför jul har börjat! Självklart har jag en chokladkalender!:D

Det var ett tåg i första luckan;).

 

 


Fortfarande hjärndöd
2010-12-01 / 14:34:03 / Sandras inlägg

Igår satt jag med artikelgranskning på tom hjärna hela kvällen. Som grädden på moset vägrade skirvaren skriva ut svart text. Att tillägga är att jag fyllde på bläcket IGÅR! Så jag fick skriva ut BLÅ text istället, vilket känns lite extra typiskt eftersom det är första gången på en evighet som vi faktiskt ska lämna in något skriftligt utan att skicka in över internet. Så ja, min lärare fick en BLÅ uppgift! Måste fixa till det där helt enkelt. Nåt mer jag minns från igår kväll var att jag, när jag låg i sängen, skickade ett sms till Carro som jag inte har en ANING om vad som stod i det! Har faktistk ingen aning, minns bara att det var 3 sms långt. Haha, snacka om hjärndöd! Värre än att vara stupfull ffs.

 

Har sovit skitdålig i natt, vaknade flera ggr. Vi hade rätt, ni och jag. Vi trodde ju inte att min plan att slockna så fort huvudet landade på kudden skulle funka, vilket den inte gjorde heller. Tankarna snurrade kan man säga, och det gör de verkligen nu med. Känner mig helt hjärndöd efter skolan på fm, och av trötthet, och av tanken på hemtentan som kommer hålla på i tre dagar nu, och av tanken på att göra nånting alls överhuvudtaget, särskilt pluggrejer som ligger efter.

 

Jävligt deppigt inlägg, jag vet! Ville bara säga att hjärndödheten fortfarande är kvar, som ni troligen märker av väl!

 

Längtar ut till min pojke som står och mumsar på en stor bal med hö:´)<3


Förtydligande:)
2010-12-01 / 14:16:02 / Sandras inlägg

Tänkte förtydliga mitt inlägg om blodgivning igår. Jag tycker att alla som har möjlighet ska anmäla sig för att testa om man passar som blodgivare. De som INTE har möjlighet ska naturligtvis inte göra det:). Exempel på de som inte har möjlighet: Folk som har sjukdomar, folk som inte uppfyller kriterierna som krävs, folk med extrem nålskräck, väldigt smala människor osv. Men de som tycker de inte har tid, som inte orkar ta tummen ur, DE borde anmäla sig:). Det är en så enkel gest och dessutom livsviktig:).

 


RSS 2.0