Ger upp!
2010-11-30 / 22:34:17 / Sandras inlägg

Nu ger jag upp! Orkar inte skriva eller läsa ett ord till ur de här artiklarna! Jag har ändå lyckats få ihop lite förståelse för vad dessa handlar om och hur jag tycker de är uppbyggda. Men just nu vet jag inte ens vad jag skriver här riktigt så nu är det verkligen dags att ge upp! Hjärnan är helt utblåst och jag känner mig nästan död. Ont i hela kroppen av nån anledning, särskilt nacken såklart-.- Är ju konstant förkyld-.- Men nu tänker jag strunta i att jag inte granskat klart hela artiklarna. Det får gå som det går. Imorn börjar hemtenta som håller på i tre dagar där vi ska granska två artiklar, en kvalitativ och en kvantitativ. Den som tycker det låter lätt eller kul tvingar jag nu att ändra åsikt, för det är det inte-.- Hur som helst så har vi seminarium imorn på det här med artikelgranskning så jag hoppas bli expert på detta efter det;). Kommer inte att hända men ändå, blir nog lättare än nu iaf:).

 

Nu har jag babblat klart. Ska ta och placera min kropp i sängen och mitt huvud på kudden (eller på armen, har inte bestämt mig) och sen är planen att slockna. Inte tänka, inte röra mig, utan helt enkelt slockna. Tror ni det kommer att funka? Nej, det tror inte jag heller, men jag kan väl för fan få önska!

 

God natt till er alla:). Kram på er, vi hörs imorn!

 


Stolt blodgivare!
2010-11-30 / 18:38:03 / Sandras inlägg

Jag känner mig väldigt stolt över att vara blodgivare! Det känns verkligen som man gör något för samhället, en MYCKET enkel gest. Det enda man behöver göra är att åka till sjukhuset, hoppa upp i en stol och sitta still. Ganska enkelt för att vara med och förbättra elelr hur? Dessutom får man jättegott fika efteråt + fina presenter:D. Alltså är allt positivt med att lämna över blod som någon som är i desperat behov av blod kommer att få:).

 

Anmäl dig här: http://www.geblod.nu/main.aspx?PageId=1. Du klickar dig enkelt vidare och kan läsa hur det går till och vad som händer med blodet efter att det är tappat ur kroppen. Superenkelt att anmäla sig och lätt att genomföra. Gå in och se efter själv!

 

Behövde egentligen inte nåt så rejält bandage för det blödde nästan ingenting, men de satte dit det ändå:).

 

Presenten jag tog den här gången:D. Älskar de här vinglasen=). Har alltid druckit ur sånna hemma hos pappa, och nu kan jag få egna^^. Finns MASSA olika saker att välja på! Är det inte värt för egen räkning också att anmäla sig?

 

 

Jag blir ju ganska påverkad av blodgivningen och blir ganska snurrig efteråt, förra gången blev jag även illamående men då hade jag även tränat ett stenhårt dressyrpass på Pussel direkt efter. Nu känns det faktiskt ganska bra:). Tycker ALLA som har möjlighet ska testa sig för att bli blodgivare, det är VERKLIGEN tacksamt och du anses vara en godhjärtad och underbar person (ja, det är vad de säger till oss när vi kommer dit). Personalen tycker att jag är en perfekt blodgivare. Jag är en ung kvinna med perfekta värden och reagerar inte på järntabletterna man får efteråt. Jag är snäll att sticka och lätt att prata med. Det är deras ord alltså, och det känns extra skönt att de gillar mig:).

 


Vita lögner
2010-11-30 / 12:36:49 / Sandras inlägg

Vita lögner är något som alla som lever någon gång har dragit till med. Det kan vara att man haft "huvudvärk" när det är ett prov i skolan som man inte pluggat till eller att man har "mens" när det är simning på schemat. Även att man dragit en vit lögn för sina föräldrar om att man inte har en aning om vem som förstörde deras favoritvas, medan det var en själv som råkade ta ner den.

 

Jag vet själv att jag använder mig av vita lögner ibland. Men när börjar de vita lögnerna gå över i verkiga lögner? Lögner som inte är till för att "rädda en situation" utan för att rent av förvränga någons inställning eller tankar. Vad tycker ni?




Plugg för hela slanten
2010-11-30 / 10:58:44 / Sandras inlägg

Så jäääävla underbart väder ute, -16 grader och strålande sol. Vill ut i skogen med hästarna och mysa! Men istället blir det en dag framför datorn med pluggeliplugg. Blir till att skriva om mina forskningsetiska överväganden för typ femtielfte gången för läraren är aldrig nöjd. Sen är det artikelgranskning som gäller! För er som inte vet vad det innebär så är det så enkelt att det är engelska artiklar som är skrivna på engelska för de som är jävligt bra på språket! Jag är skitdålig på engelska. Jag suger verkligen! Så det är bara att ta ett djupt andetag och kämpa på det! Ska vara klart till imorn iaf.

 

Kl 14.30 är det dags för min andra blodgivning. Efter förra gången så blev jag väldigt tom i huvudet efter kan jag säga:P. Vilket egentligen innebär att plugget måste vara klart innan dess;). Villket aldrig kommer att hända xD. Jag vet en som kommer att vara död ikväll när hon placerar huvudet på kudden.

 


SORF-cupen:D
2010-11-29 / 22:00:59 / Sandras inlägg

Till helgen är det fjärde omgången av SORF-cupen:D. Har inte hoppat nånting sen sist och inte ridit så mycket heller för den delen så det blir 70 och 80 cm igen:D. Här kommer en film från sist:)

 

Han tyckte det var riktigt skoj, men människorna på banan var farliga + att han blev lite övertaggad som alltid i hoppningen;). Han är bra härlig min lilla pojke:D.

 

Pussel har också fått vara med på SORF-cupen en gång=). Här är andra hopp"tävlingen" och vi red 80 och 90 cm precis som i första tävlingen:). Första rundan kändes riktigt bra, tyvärr ett pet i omhoppningen pga mitt slarv. Andra rundan var han lite övertaggad och lång så då fick jag han inte med mig riktigt:). Han är inte lika kvick som Lucky;).

 

 

Längtar iaf till helgen:D. Hoppas på att vädret är bättre så det går att åka dit också:)

 


Nytt vardagsrum:D
2010-11-29 / 21:42:15 / Sandras inlägg

Omgjort i vardagsrummet nu. Den gamla soffan med kattpiss i är utslängd, soffbordet är borta och fåtöljerna är omflyttade. Soffan har verkligen hängt med länge! Jag är ganska nostalgisk av mig, men nu tyckte tom jag att det var dags att få bort den:). Så när jag kom hem efter den mycket plågsamma bilturen när blåsan höll på att sprängas och kom innanför dörren så var mamma exalterad att jag skulel gå upp och titta:). Väldigt stort och fint blev det!:D Måste fan fota lite snart så ni får se!:D Mamma hade även julpyntat fint här uppe och jag har fått min egen ljusstake^^. Den gamla med fula fåglar på som jag älskar:D. Den får mig också att bli nostaglisk;). Jag ska fota så ni får se ikväll eller imorgon=).

 

Nu har jag iaf skrivit klart det som skulle ändras på PM:et och skickat in det till läraren:). Hoppas hon inte ändrar tillbaka sig:P.

Längtar som en tok efter att få hästarna omskodda med snösulor så det går att rida ordentligt!

 


V-format Swarowskipannband tillsalu
2010-11-29 / 20:14:36 / Carolines inlägg


Säljer nu även det här v-formade pannbandet med swarowskistenar. Väldigt fint skick, Strl Cob. (Nypris: 169:-). 140:-


Statistisk analys...
2010-11-29 / 19:51:17 / Sandras inlägg

...är vad jag har sysslat med idag. Jag kan sammanfatta det såhär: Jag brukar inte ha huvudvärk särskilt ofta. Efter att vi gått igenom första uppgiften idag så fick jag sprängande huvudvärk. Dessutom är det något som jag VERKLIGEN måste kunna så man kunde ju inte direkt bara stänga av heller, utan det var till att fortsätta koncentrera sig det!

 

Nåt mer roligt är ju att vi fått en helt annorlunda respons på vårt PM som vi fick ett jättebra utlåtande om i torsdags. Flera saker ska ändras, sånna saker som hon tyckte var bra i torsdags. Jävligt irriterande! Så nu ska jag ta mitt urblåsta huvud och samla tankarna kring den här skiten. Om ni inte hör nåt mer från mig så ber jag er att skicka en blomsterkrans till min familj med ett "beklagar sorgen" för då har jag inte överlevt natten-.-

 


Trafikkaos!
2010-11-29 / 19:33:41 / Sandras inlägg

Hela den här dagen har gått ut på att höra om, tänka på och undvika trafikkaos! Det var en ganska äventyrsfylld resa till Gävle idag. När vi åkte ner så såg vi en lastbil och en plogbil som var kraschad på andra sidan vägen + en personbil i diket. På radion sa de att dessa snart skulle vara bärgade. När vi åkte hem så pratade de konstant på P4 om trafikolyckor överallt och rapporterade om flera och fler, särskilt med långtradare. Lastbilen och plogbilen vi såg i mrose beräknas nu vara bärgade nån gång i natt, vilket innebär att de stackars bilarna som vi såg på fm som stod bakom krashen nu kommer få vara kvar där ända till imorn bitti eller nåt. Stackars! Sen har det även varit några älgolyckor. Tror det var sammanlagt 6 större olyckor på ett mindre område när vi åkte hem, och de varnade för värre och mer! Mest beror olyckorna på idioter, dåliga däck och snörök. Med andra ord beror de bara på idioter som inte kör ordentligt och som inte har ordentliga däck på fordonen.

 

Det tog 2 timmar för oss att komma hem från Gävle idag, en sträcka som i vanliga fall tar 45 minuter. Vi kunde inte åka den vanliga vägen heller pga några trafikolyckor så vi fick åka gamla e4 istället för e4. Men mitt sämsta beslut för dagen var ändå att inte gå på toa innan vi åkte från Gävle! Har aldrig längtat så mycket till SORF (där jag hade bilen) som idag så jag kunde få gå på toa där xD. Så även jag är mao en idiot, men ingen vägidiot:P.

 

Att tillägga är också att trots alla olyckor idag så har ingen skadats allvarligt:). Ännu vill säga!

 


Vilken är din drömras?
2010-11-29 / 14:37:31 / Carolines inlägg

Hej på er där ute! Om ni inte lagt till oss på bloglovin, så gör det här nu!

Äntligen börjar jag bli FRISK :D så himla skönt! Jag är helt feberfri nu och förkylningen är påväg att försvinna med, underbart! Hoppas ni andra håller er friska. :) Så nu kommer jag orka blogga lite mer framöver också ;) samt att jag börjar rida min nya pålle på onsdag, så då kommer det uppdateras!

Tänkte visa er lite bilder på mig och Marlene från i somras.


Marlene är ett vitt arabiskt fullblod, en helt underbar dam!

Anledningen till att jag började gilla hästar från första början var att jag följde med en gammal barndomskompis till ridskolan nästan varje gång hon skulle rida, jag var då runt 8 år. Sen fick jag då min förkärlek till Araber, min dröm har alltså sen jag var 8 år, varit att ha en egen häst. Ett arabiskt fullblod. Jag bara ÄLSKAR deras utstrålning, höga svanslyft och temperament.

Nu i somras fick jag då för första gången rida ett arabiskt fullblod, då kan ni ju bara gissa hur lycklig jag var. Jag gillar självklart andra raser också, men det är något speciellt med araber för mig. Så är det bara.


Är hon inte vacker?









Vill ni se fler bilder får ni säga till, det här var några iaf. :) Nu ser jag fram emot onsdag då jag ska rida min nya söta PRE Arab! <3

Vilken är eran drömras?


Globen horseshow
2010-11-29 / 00:32:56 / Sandras inlägg

Jag har faktiskt aldrig varit i Globen nån gång! För mig är det som en dröm att få komma på Stockholm horseshow, medan det för andra är en vana som de gör varje år, inget speciellt liksom. Men jag bara älskar att titta på TV och längtar tills jag nån gång ska få komma dit!:)

 

Just nu tittar jag på küren från idag på svtPLAY! Kollade fyrspann och stjärnornas hoppning tidigare idag, men det är såklart ändå dressyren som är bäst! Hoppningen är också rolig att se, men det går på TV lite då och då från andra stora tävlingar så det blir faktiskt lite tråkigt:P. Men måste säga att Edward Gal ändå är den som rider finast, även fast teamet med Totilas är splittrat. Han rider så jävla mjukt och fint och det är en dröm att se:). Sen finns det såklart många andra som rider riktigt fint med såklart, men det är nåt som jag gillar väldigt mycket hos honom=).

 

Nu har jag tänkt krypa ner i sängen iaf=). Måste läsa lite på statistisk analys och försöka fatta mig på det bara så jag kan göra uppgifter på det imorn innan jag ska till skolan:P. INTE roligt! Men nu säger jag god natt till er alla:).

 


Spänd!
2010-11-28 / 19:28:19 / Sandras inlägg

Är så spänd i axlarna, nacken och halsmusklerna nu att det är svårt att andas! Och min skadade axle bränner och spänner hela tiden. Kanske inte så konstigt efter dagen när jag ridit två hästar och rakat + massa annat. Men ja, det värsta är ändå andnöden. Ont ont och svårt att andas, great.

 


Plumsa i snö!
2010-11-28 / 19:14:48 / Sandras inlägg

Det känns som att många av mina rubriker handlar om just snö, men det beror på att en stor del av mitt liv nu går ut på att plumsa i det vita! Räknade till att jag har gått fram och tillbaka ner till hagen 10 ggr idag i plumssnön. Någon som minns att jag skrev om vardagsmotion för hästägare? Ja, det här är det av allra högsta slag!

 

Har ridit både Lucky och Pussel på åkern idag. Började med Lucky och hans trav var superbra idag! Så jävla härligt:D. Galoppen var reeeeejs! Han fick rejsa lite och sen jobba lite med=). Rejsdelen på galoppen gick bra! Sen red jag Pussel och vi red lite lugnt bara. Travade en del och ställde ganska mycket, sen fick han galoppera två varv åt varje håll runt åkern, sen var vi klara=). Han var lite svettig när jag tog in honom så då tänkte jag testa om det gick att raka utan att tvätta honom först, så nu står han halvrakad ute i stallet=). Och ett hjärta på baken^^. Han var suuuuperduktig! Han som inte gillade rakningen alls förr när vi inte rakade själv:P. Nu stod han och njöt och det utan huva=). Tog nästan längre tid att halvraka än att helraka, men känner att han ska få ha lite päls kvar=).

 

Det var soligt och fint när jag red idag så jag hade velat ha någon med en kamera där! Hade blivit såååå fina bilder<3

 


Tillsalu grejer!
2010-11-28 / 17:14:21 / Carolines inlägg


Mörkgrönt Allroundschabrak, Strl Full. Välanvändt men fint skick. 100:-


Svängt rosa pannband med strasstenar, användt 2-3 gånger. Fint skick, Strl Cob. (Nypris: 199:-). 190:- 


Ponnyträns med färgade strasstenar, användt ett fåtal gånger. Fint skick, strl Cob. Tyglarna medföljer. (Nypris: 229:-) 200:-
OBSERVERA, tränset säljes efter Julafton.


Bättre bild på det tillhörande pannbandet till tränset på föregående bild.


Dansbandskampen
2010-11-28 / 13:17:58 / Carolines inlägg

Kollade ni också på dansbandskampen igår kväll? Det gjorde jag, och jag tycker det var väldigt synd att Donnez åkte ut, men så är det ju när det bara är en som kan vinna. Jag kommer inte gilla heller att någon av Willez eller Elisa´s kommer åka ut, det här är de tre band jag gillar mest och vill att ska vinna. Just nu är det dock bara Willez, Elisa´s och Patriks Combo kvar. Jag hoppas att Willez eller Elisa´s vinner! Eller vad säger ni? :D



Donnez, synd att dom åkte ut. Jag tycker dom är GRYMT bra!


Willez, låten är dock från ett tidigare program men den är så otroligt bra!


Elisa´s, är dom inte grymt bra?



Upp över knäna
2010-11-27 / 23:59:19 / Sandras inlägg

Ett kort litet inlägg nu: Från att vara ca en dm snö till att vara upp över knäna och det på drygt två dagar. Det snöar och blåser än och är massor med pudersnö överallt som yr omkring. Snön är inte längre hanterbar så jag är halvnöjd, men när det lagt sig och den är hanterad så kommer det bli toppenbra:D.

 


Snööööööö
2010-11-27 / 23:32:39 / Sandras inlägg

Hejhej på er! Varit otroligt dålig uppdatering här idag, I know, men den enkla anledningen är att jag inte suttit vid datorn någonting alls förrän nu:P. Har varit ganska upptagen;). Det är nämligen så att det snöar som tusan här + att det blåser så allting man gör tar ju extra lång tid. Tillråga på allt så sov jag till HALV ELVA idag!:O Mamma kom in då och jag sov fortfarande, men hon var tvungen att väcka mig för att se om jag levde xD. Hon trodde jag var väldigt sjuk eller nånting, men jag bara soooov tydligen! För er som undrar: Nej, jag sover inte så länge annars:P. Och jag vaknar absolut om någon kommer in i rummet!

 

Tog en runda med SPARK runt kyrkan idag. Jag avskyr spark. Har världens sämsta spark-kondition. Men mamma och jag åkte runt med hundarna i stormen idag iaf^^. Jag klagade nästan ingenting heller, och blev knappt trött;). Vanligtvis blir jag trött efter två sparktag:P.

 

Vart på stan och käkade med mamsen och sen blev det handling både här och där:). Köpte två filmer med Astrid Lindgren:D. Ronja Rövardotter och Bröderna Lejhonhjärta, mina favoriter=). Fick även med Astrid Lindgrens jul=).

 

Jag vet, otrooooligt tråkigt inlägg, men bättre än ingenting;). Sitter nu med sötaste lilla Tuffis, missekatt, i knät=)

 


Glad Lilla Jul på er alla!
2010-11-27 / 16:02:13 / Carolines inlägg

För er som undrar, så är Lilla Jul något vi firar på Åland varje år lördagen innan Första Advent. Men även fast jag bor i Sverige nu, så kommer det alltid att för mig vara Lilla Julafton den här dagen. :) Lilla Julafton är då en tradition som Ålänningarna har kommit på, då man får en liten julklapp och fikar lite pepparkakor och julmust.



Idag skulle jag egentligen ha åkt ut till Emma och ridit Donna med henne och Carino för Snazzas ära. Precis som vi gjorde idag för ett år sen fast med Zäta och Snazza. (Min fd medryttarhäst och hennes moder som Emma ägde). Men eftersom jag är sjuk så blev det inget av det idag :( vi får ta det en annan dag här framöver helt enkelt.

Istället ligger man hemma, nyser och snorar för fullt :P haha. Låter inget vidare kul va? Det är det inte heller. ;) Jag är så ridsugen nu så jag håller på blir tokig!

Vad ska ni andra hitta på med era hästar idag ute i den kalla fina vintern? :D



Här är en film från våran ridtur på Lucia förra året med Kickan och Snazza för er som vill kolla, då all snö kom. :D Mysigt var det!




God natt-film:)
2010-11-27 / 00:27:47 / Carolines inlägg

Tänkte jag skulle avsluta dagen med något roligt:D. Ligger på soffan och käkar kladdkakesmet jag. Jag gjorde iordning det för jag skulle göra kladdkaka, men hade ingenting till och orkade inte göra hemmagjord vaniljsås s¨då struntade jag i ett grädda den ens:P. Gott med smet;). Kelly och jag gjorde sockerkakssmet i vintras, men när den stått framme ett tag så blev den till cement:P. Det var aningen otippat! Tror det var för att vi glömde nån ingrediens (no shit, Sherlock)!

 

Bjuder på ytterligare en film=). Det här är en film från ett misslyckat ridpass med sadel som avslutades barbacka och blev lite bättre iaf, även om det är långt ifrån bra:P. Red igenom LA:4 men det blev som det blev:). Senare fick vi reda på att Pussel satt fast i nästan hela högersidan. Men han är ju så underbart snäll och så underbart underbar så han skulle inte göra en fluga förnär<3.

 

Nu tänker jag säga god natt för idag så får vi se hur uppdateringen blir imorn:). Har en del att göra då, men nånting ska det allt komma upp här! Kram på er alla där ute som behöver en kram=)

 


Strö salt i såren...
2010-11-26 / 23:05:34 / Sandras inlägg

Det här uttrycket är så otroligt bra och stämmer in så fint på hur det känns att bli sviken. Sviken i största allmänhet alltså. Av vänner, lärare, föräldrar, syskon eller vilken person som helst som betyder något för en personligen. Om man utelämnar sig till en person och räknar med den, om man öppnar sig och litar på någon och den sedan vänder ryggen till en, avspisar en eller kör över en. Det är som att strö salt i såren. Det svider och gör ont. Bränner och pulserar. Smärtan när någon nära svikit en är en av de jobbigaste känslor man kan uppleva. Sorg och svek. När någon sedan fortsätter strö i flingor med havssalt i de djupa såren så blir känslan ännu värre. Det värsta är ändå personer som medvetet fortsätter i samma spår och vill fortsätta såra.

 

Sedan finns det de personer som alltid finns där för en, som aldrig skulle drömma om att såra eller skada. Personer som är guld värda och som man aldrig vill släppa, de som man vet finns där oavsett hur lång tid det tar mellan samtalen. De är vackra, sällsynta människor som helt enkelt bara finns. De kan vara olika beroende på vem som har dem, men för den som har en sådan vän eller relation till en annan människa, den kan skatta sig lycklig. Det är något av det renaste och vackraste som finns<3. Alla ni där ute som känner er träffade, känn er hedrade. Ni är värdefulla<3

 


Med rätt hjälp kommer man långt
2010-11-26 / 20:19:25 / Carolines inlägg

Jag hade egentligen tänkt att ta upp ännu en sak jag är irriterad över, men tror jag skippar det istället och lägger upp en film som jag har gjort på fina Josefine och Bellie, hon har gjort ett GRYMT bra jobb med sin häst.




SandraLucky<3
2010-11-26 / 18:34:10 / Sandras inlägg

Älskade pålle<3. Nu kommer några blandfilmer på mig och Lucky:). Alla är sevärda=)

 

Dreams are coming true<3

 

 

 

Genom eld och vatten<3

 

Carro som gjort denna fina film på mig och älskling<3

 


Irriterad!
2010-11-26 / 18:15:25 / Carolines inlägg





Alltså vad är det med folk? Orkar ni bara klaga? Det står KLART och TYDLIGT i texten att det var ANDRA gången jag red hästen i första filmen, och att det var vår FÖRSTA träning i andra. Jag förstår mig inte riktigt på folk som bara orkar klaga. :P Det finns något som kallas träning. Träning = Färdighet. Jag tror nog minsann att du som skrev kommentaren också har varit i det stadiet nångång tidigare i ditt liv. :) Tycker du jag ska sluta rida bara för att jag kanske inte är lika bra som du? Jag tränade för min tränare i andra filmen, tror du inte jag vet om själv hur jag red där och att vi tränade på det? Nej, ta och hitta på nåt annat att göra istället för att sitta och klaga på folk!


Dagens ridpass i snö med snöfall
2010-11-26 / 17:38:45 / Sandras inlägg

Tog en tur med Lucky i snön idag:D. Red på en av höåkrarna, den bredvid ridbanan:D. Pålle var ganska halvtokig i början idag så skrittade ett varv inne på banan först:P. Han tog det lugnare när vi kom in där iaf=). Fast det blev likadant när vi gick ut därifrån igen så:P.

 

I traven fick jag göra miljoner halvhalter för att få honom att lyssna och inte bara springa rakt fram med huvudet i vädret och springa och gapa. Är inte så lätt att påverka då:P. Så blev mycket volter och halvhalter för att få honom på min sida=). När det lyckades i vänster varv (vårt lätta varv) så bytte vi varv och skrittade en stund. Han har ju trots allt vilat ett tag och det var mycket nysnö. Så tog vi trav i höger varv med och det var samma visa igen, fast värre:P. Så fick jobba mycket med honom på liknande sätt, och även lägga in halter så han inte bara skulle rusa iväg=). Han blev fin efter ett tag=).

 

Tog sen galopp i vänster varv. Stod i fältsits hela tiden och ville ha honom att galoppera genom ryggen i rund form, vilket gick så bra så:). Släppte även på honom så han fick galoppera lite som han ville=). Sen blev det att "snygga till" traven igen så han gick ordentligt, innan det blev skritt och sen samma sak i höger varv=).

 

Verkligen supernöjd med honom idag, min bästaste vackra lilla pojke:´). Nu står alla pållisarna inne och äter=).

Ska ta lite nya bilder, men har just bytt dator så därför kommer många liknande:)




Pippi Långstrump och Lilla Gubben
2010-11-26 / 15:46:55 / Carolines inlägg

Har jag förresten berättat att jag träffat Pippi Långstrump? ;)




Matcha hästens utrustning?
2010-11-26 / 14:41:04 / Carolines inlägg

Vad föredrar ni för färg på utrustningen till era hästar? Gillar ni att matcha, eller tar ni bara en färg? Själv gillar jag att matcha, och vill ha många olika färger. Jag har dock aldrig matchat med träns tidigare, men det är jag väldigt sugen på att göra nu!



Här hade jag matchat med ett rött schabrak och röda benskydd.


Här hade jag ingen speciell matchning. Men vad skulle ni säga om ljusblått på honom? Ljusblått träns, ljusblått schabrak och ljusblåa benskydd?


Vad tycker ni överhuvudtaget om för färger på träns? Brukar ni köra dom vanliga, hederliga svarta och bruna? Eller kör ni också på andra färger? 

 
Här är en bild på Josefines fina Bellie, som har ett brunt träns. Vilket jag tycker är skitfint på henne!


Det jag eventuellt funderar på att köpa till Farre är ett ljusblått träns "Donita" härifrån, eller också kanske ljusblått "Diana Silver". Då hade jag också tänkt att matcha med schabrak och benskydd. Men jag har inte bestämt mig än. Vad tycker ni? :) Är det snyggare med svart träns, och matchat schabrak m. benskydd, eller är det snyggt med matchat träns till?


SNÖÖÖÖ
2010-11-26 / 12:42:46 / Sandras inlägg

Vaknade i morse av min halvårskattunge Sockis som välte en blomkruka med en lysande guldboll i. PANIK! Hjärtat i halsgropen. Tittar ut och ser att det snöar som bara tusan! Temperatur -11 och full snöstorm. Käkade och sen gick jag ut och hjälpte Tommy med en kontakt på traktorn. MASSOR med kläder på! Tog sen och fixade stallet och gav hästarna hö=). Uppemot 3 dm snö har det kommit i natt och det snöar fortfarande. Massa mjuk och fin lössnö<3. Måste fasen lufta hästen lite sen i snön:D. Då blir han glad vill jag lova;). Men det blir inte ut på vägarna, utan då tar jag och rider i en av sommarhagarna istället=).

 

Funderar om jag ska rida båda mina pållar lite i snön idag=). Har knappt ridit i snö alls med Aron:)




Bjuder på två filmer såhär mitt i natten ;)
2010-11-26 / 01:10:32 / Carolines inlägg


Här är en film på mig och Donna från förra vintern, andra gången någonsin jag red henne. Hon var min halvfoderhäst tidigare. Jag är väl medveten om att tyglarna glappar, men hellre det än att man ska dra hästen i munnen anser jag. Jag vet även hur hon går med huvudet, men det var som sagt andra gången jag red henne. För nya ryttare är Donna expert på att gå med huvudet i luften och titta på stjärnorna! ;) Jag har utvecklat min ridning sen dess, så någon kritik för det vill jag inte ha. Men tycker inte ni också att det här härligt att plumsa i djupsnö? :D


Här är en film från våran första dressyrträning, är hon inte fin Emmas lilla Donna? <3


Nu ska jag ta och göra mig klar för sängen, natti natti på er! :)


Ta reda på fakta innan ni skriver något
2010-11-25 / 23:59:35 / Carolines inlägg



Hej på er där ute! Idag har jag varit lite piggare, men fortfarande trött och hängig. Hostar, och är fortfarande lite hes men börjar få rösten tillbaka nu! Har då varit nyttig idag och pressat 4 apelsiner. Så gott!

Det känns som att jag bara klagar idag, men nu kan jag bara inte låta bli. I mitt inlägg "Funderar" hade jag frågat efter om vilket av tränset eller pannbandet som skulle passa bäst till min medryttarhäst. Något svar på det fick jag, men sen fick jag en massa andra helt onödiga kommentarer om att jag ska först ta reda på vilken nosgrimma som passar hästen bäst. Jag menar, varför kan man inte bara svara på frågan? Ta reda på fakta före ni säger något är ni snälla, vem har sagt att jag inte redan vet vad som passar honom bäst eller att jag tänkt prova det? Var det verkligen nödvändigt att skriva så, för en liten fråga jag ställde? Det tycker i varje fall inte jag.

När jag endast ställe den frågan, och ni skriver det så tycker jag ni får det att framstå som att jag inte förstår det själv. Lite onödigt va? Ni som har skrivit det har inte en blekaste aning om det ändå så. :)


Imorn SKA jag rida!
2010-11-25 / 23:52:32 / Sandras inlägg

Imorgon blir det ridning av minst en pålle, det tänker jag bestämma här och nu! De har vilat ett bra tag nu, säkert en hel vecka!:O De har nämligen inga snösulor än så det blir styltor i hovarna. Men om jag så ska rida på banan för att inte halka så tänker jag göra det, för rida det ska jag!

 

Älskling på bild:´)

 

edit: Jag gillar att rida på banan, men just nu har jag ingen inspiration till att rida nån seriös dressyr så då känns det onödigt att hålla till på banan för ridning. Och jag tänker inte rida dressyr när jag inte har någon motivation alls till det, för då blir det bara tråkigt. Dressyr i skogen rider jag däremot en del, men mest för att hålla koll på pållen lite mera^^. Men ja, det går inte att rida i skogen nu för det är svårt att komma dit när vägarna är superhala för att det har blåst så mycket. Där tar man sig inte fram med styltor i hovarna!

 

Nu säger jag god natt så hörs vi imorgon!:) Kram på er.

 

 


Fortsättning schäferattack
2010-11-25 / 23:25:15 / Sandras inlägg

Då förra inlägget om schäferattacker grundade sig på en tidningsartikel så tycker jag att det inte är mer än rätt att jag följer upp det, nu när tidningen har puclicerat ytterligare information om hur man ska hantera attacker från hundar. Detta gäller naturligvis hundar i allmänhet, inte bara schäferhundar.

 

I den här tidningsartikeln stod det beskrivit om hur man beskyddar sig mot hundar som anfaller och vilka rättigheter man har. Man har rätt att skydda sig själv och sin egendom med våld mot varelser som anfaller, dvs att man har rätt att skydda sig själv och sin egendom (sin egen hund i det här fallet) mot varelser (attackerande hundar i det här fallet) med våld.  Tips man fick i artikeln var att skrika på den anfallande hunden och hoppas att den skulle ge sig. Min personliga åsikt här är att det kan hända att hunden istället attackerar människan. Samma sak om man brukar våld mot hunden. Men det mest intressanta som stod i artikeln var något jag ALDRIG skulle ha kunnat tänka på själv. Det stod att man skulle ha GODIS med sig i fickan för att MATA hunden med om den attackerade!:O Det för att distrahera den från att fortsätta. Visst, jag kan förstå det med att distrahera, men samtidigt så BELÖNAR man ju ett mycket felaktigt beteende hos hunden. Det nämndes även i tidningen att ägaren har ansvar för att hunden sköter sig om den är lös, och att koppel ska användas.

 

Nu skulle jag vilja veta vad NI tycker är rätt att göra i den här situationen. Är det bäst att skrika åt hunden, sparka till hunden eller mata hunden med godis? Ja, det mest uppenbart bästa alternativet får inte ens stå med, för koppel är naturligtvis det bästa alternativet i alla lägen.

 

 


Avundsjuka
2010-11-25 / 18:10:52 / Sandras inlägg

Nu kommer vi till ett ämne jag verkigen inte förstår mig på. Folk som tror att man är avundsjuk på dem av ingen som helst anledning. Jag ska statuera ett par exempel:

 

Säg att vi har en dressyrryttare som tävlar ungefär MSV-nivå och allt som oftast får med sig några rosetter hem från tävlingen. Men ryttaren hänger i stångtygeln för att få hästen att kröka på nacken, hackar med sporrarna för att få igång motorn där bak och på träningarna rider ryttaren rollkur på hästen för att den ska "gå i form". Om någon sedan påpekar för ryttaren att man inte gillar hur hästen rids eller hur hästen går, ja, då får ryttaren det till att man är avundsjuk på den. Man är avundsjuk för att det går bra för dem och att de placerar sig på tävlingarna. När man sedan påpekar att man inte alls är minsta lilla avundsjuk så är man istället omogen, enligt ryttaren. Ryttaren hetsar upp sig och blir sur.

 

Det är bara ett exempel av många, men jag tror ni fattar poängen. Det jag undrar är hur det kommer sig att folk får det till avundsjuka? Skulle personen i fråga vara avundsjuk på någon som rider sig till placeringar på ett vis man aldrig skulle vilja stödja? Jag menar, vad finns det att vara avundsjuk på när det handlar om metoder som man inte vill förknippas med? Är ryttaren så självgod att den tror att andra är avundsjuk på den? Blir den sur för att den egentligen vet att personen som kritiserat har rätt?

 

Nej, jag har sagt det förr och säger det igen: "Metoder som fungerar behöver inte alltid vara de bästa metoderna"


Vad tycker ni? Är det svensk avundsjuka det handlar om, eller vad handlar det om egentligen?

 

 


Våga stå för vad ni skriver
2010-11-25 / 14:32:40 / Carolines inlägg

Är det någonting jag ogillar så är det anonyma kommentarer.



Jag uppskattar att ni säger vad ni tycker, det får ni hemskt gärna göra. MEN då ska ni våga stå för det också, är man anonym anser jag att man inte vågar stå för vad man säger. Håller ni inte med?


Korkad häst-->Smart häst
2010-11-25 / 12:01:18 / Sandras inlägg

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg för dagen så skrev jag att min shettis var korkad som stod i den värsta blåsten medan de andra stod under vindskydd. Jag tror att Gäzzle läste det! För nu när jag gick ner och gav dem hö i hagen så hade hans position bytts ut till det mest skyddade stället i hagen längst uppe i skogen. När jag la ut maten i massa små högar i hagen så promenerade Gäzzle raka vägen till öppningen istället för att hugga in på maten. Så tittar han på mig och gnäggar svagt. Ser då att övertråden till hagen är öppen vilket innebär att de kvarvarande tråden endast är ca 35 cm hög! Det är inte så svårt för en viss Aron att bara traska ut ur hagen med andra ord! Lucky med iofs, men han skulle aldrig göra det:P. Iaf så gick jag fram till tråden och stängde den, och då kunde Gäzzle ta det lugnt och gå och äta med de andra^^. Min ponny är visst inte så korkad ändå!

 

Min SMARTA shettis:D




HAPPY!:D
2010-11-25 / 11:35:46 / Sandras inlägg

Vaknde i morse och var helt död efter en natt med endast några få timmars sömn. Ut till hästarna för matning och utsläpp. Sen var det frukost och skit innan jag skulle åka till min pluggkompis och skypa med vår handledare som bor i Shanghai som ska vägleda oss genom vårt c-uppsatsskrivande. Igår skickade vi in vårt PM inför uppsatsen som hon skulle titta igenom och idag skulle hon opponera sig på det. Hon tyckte det var jättebra skrivet och att vi varit jätteduktiga:D. Bara några få ändringar som ska göras:D. HAPPY!:D

 

Att tillägga är att PM-skrivning och själva c-uppsatsen är något som alla bävar för när man påbörjar sjuksköterskeutbildningen, särskilt själva uppsatsen naturligtvis och den kommer till vintern;). Efter vecka 13 är vi så gott som fria människor:D.

 

Okej, ganska tråkigt att läsa om min skola, jag förstår:P. Men en annan anledning till lycka är att jag just nyss fick solen i ögonen som lyser in genom fönstret:D. Det har ju snöat och blåst några dagar nu, men alldeles just nu så snöaroch blåser det med SOOOOLSKEN!:D Iaf i dessa fem minuter;). Fast jag är inte den som klagar för jag tycker det är ganska mysigt med blåsten och snön när man är inne=). Och det är inget kraftigt snöfall så det är hanterbart, vilket är det enda kriterie jag har för att snön ska vara bra:D.

 

Som en liten parantes kan jag säga att jag har fyra smarta och en knäpp häst:P. Alla utom Gäzzle stod i hagen där det är vindskydd och vindstilla, men lilla shettisen trotsade vädret och ställde sig i mitten av hagen där det blåser som värst och ser helt oberörd ut;). Haha, älska min lilla ponny:D.

 

Ha de bra så länge alla=). Kram på er!


Vardagsmotion för hästägare
2010-11-24 / 19:54:58 / Sandras inlägg

Det här är alltså inte tips på hur vi hästägare ska ta vara mer på vardagsmotionen, utan det är mer ett konstaterande att det är så! Har ni hästmänniskor där hemma tänkt på det? Man mockar, bär vatten, bär foder, går med hästar till hagen, promenerar med skadade hästar, longering/tömkörning av hästarna, man sopar stallet och donar med hästarna. På vintern får man kämpa livet ur sig för att få ur styltorna ur hovarna om man inte har snösulor, på sommaren får man gå genom enorma beteshagar för att hämta hästarna. Det är verkligen mycket motion som många inte tänker på när man är hästägare.

 

Jag tänkte på detta lite mer idag då jag fyllde vatten och bar till alla hästarna. Har även köpt foder idag så då var det 8 säckar foder som ska ut till bilen från affären först, sen in i stallet från bilen. Kort och gott finns det nog inte en enda riktig hästägare som är väldigt otränad! Då är det de som har sina hästar helinackorderade som inte behöver göra något annat än att rida, vilket ju bara är en liten del av all motion man får av att ha häst;).

 

 

Jag och lilla bebisen på bild:D. Att ha häst innebär inte bara vardagsmotion, det innebär även ren och skär lycka=D




Svar på kommentar
2010-11-24 / 18:46:15 / Carolines inlägg






Svar: Är det headern du menar? Det är lite krånligt att beskriva såhär, så istället ger jag dig tips om att gå in på den här länken för att läsa om hur man gör! :) Hoppas att du har fått ett bra svar på din fråga nu och att du lyckas med det du hade tänkt.

 



Funderar...
2010-11-24 / 17:48:22 / Carolines inlägg

Jag är grymt sugen på ett nytt träns till Farre :) samtidigt som jag vill ha ett snyggt bling bling pannband. Jag är inte den som gillar vanliga, vad ska man säga? xD Nåja, jag hittar inte ordet nu. :P Men jag gillar alltså pannband som har bling bling mer än andra. :) Då menar jag även pannband som har fina dekorerade stenar osv.

Just nu står jag i valet och kvalet mellan ett nytt träns från Hööks, ELLER ett nytt pannband från Hööks i Guld. Fördelarna med tränset är ju då att jag får mer för pengarna, jag är riktigt sugen på ett nytt träns och det är ett snyggt bling bling pannband. Plus att jag gillar nosremmen! Fördelarna med pannbandet är att det är GULD, som jag länge velat ha och det är så himla snyggt. Eftersom det är dyrt så antar jag att det lär vara rätt bra kvalité på det. De kostar exakt lika mycket dessutom. Tryck på länkarna för att komma till hemsidan så ni ser! (Y)

Vad skulle ni ha valt? :D Och vad tror ni att gokillen skulle passa bäst i? :)




Det blååååser
2010-11-24 / 13:13:38 / Sandras inlägg

Våra hästar brukar få gå ut på morgonen när de får frukost. Men idag är ingen vanlilg dag! Det snöar och haglar om vartannat och blåser ganska mycket. Så därför fick de vänta tills elva-tiden innan de fick komma ut. Jag gick ut och täckade på dem massa. Alla har vintertäcken på sig, storhästarna har dessutom halstäcken och Lucky har ett fleece på sig under! När jag kom ner till hagen så visade det sig att det var ungefär vindstilla där. Så nu står mina hästar väldigt mycket täckade fast det bara är 4 minusgrader^^. Men de är iaf skyddade om det visar sig att det börjar blåsa från alla håll!

 

Jag höll däremot på att flyga bort när jag gick ner till stallet, men det är en annan historia!

 

 


Ny schäferattack
2010-11-24 / 12:35:06 / Sandras inlägg

Visst, det här är framförallt en hästblogg men ämnet schäfer är ofta hett häromkring. Inte endast schäfer då, utan även andra raser naturligtvis, men det måste vara nånting med vissa schäferägare häromkring som inte riktigt har fattat vad man gör för att uppfostra sin hund eller helt enkelt ha den i KOPPEL. Eller varför inte skaffa ett fläskigt staket?! Kanske t o m en hundgård med tak?

 

Anledningen till att schäferfrågan kommer upp nu är för att jag satt och läste tidningen i morse. Återigen har en schäfer attackerat en annan liten hund, bitit tag i den och ruskat om den. Den här hunden klarade sig som tur var med bara några sårskador pga att schäferägaren kom fram och sparkade sin hund i huvudet. Den lilla hundens ägare skällde på schäferägaren och sa att han borde haft hunden kopplad (där här var i centrum) och sväferägaren svarade att den lilla hundens ägare borde ha tagit undan schäfern själv. Den lilla hunden och hans ägare gick in i sin lägenhet igen där den lilla hunden började kräkas blod. Den fick sy och dränera ett sår i ryggen. Schäfern hade varit ute efter att döda lilla hunden. Den lilla hunden klarade sig lindrigt undan, men ägaren känner sig inte trygg längre.

 

Det här är händelser som återkommer med jämna mellanrum i perioder. Även attacker på människor förekommer. Och det blir nästintill aldrig några riktiga åtgärder. Jag förstår inte hur hundägaren tänker som låter sin hundj**el gå lös eller vara lös på gårdsplanen? Många bortförklarar att hunden vaktar barnen, gården, ägaren osv. Det är ingen ursäkt till att hunden biter sönder andra djur...

 

Nej, en sak säger jag bara: KOPPLA DIN J***VLA HUND OM DU INTE HAR ORDENTLIG KOLL PÅ DEN! Håller ni inte med?

 

 


Pessoabettet
2010-11-24 / 12:00:06 / Carolines inlägg

Lite funderingar har jag allt ang. pessoabettet. Jag har länge funderat på varför man just väljer pessoabettet? Det finns andra skarpa bett, OM man nu ska rida på det. Det är inte för att inte JAG gillar pessoa som jag skriver det här, utan det är för bettets VERKAN som jag vill skriva mina åsikter.

För er som inte vet pessoabettets verkan så ger det två signaler, ett är att hästen ska böja på huvudet och det andra är att hästen ska höja på huvudet. Ett hissbett som åker upp i gommen på hästen bara man tar lite i tygeln, tycker ni det är rätt så varsågod och rid på det. Vissa tror att hästen går rätt i form tack vare bettet, men det är helt fel. Det är bettets verkan, och inget annat. Hästen böjer på huvudet för att stå emot det skarpa bettet och då är ju inte kommunikationen rätt på något vis över huvudtaget.

Jag har länge funderat på varför man rider en "välriden" häst på ett pessoa? Om hästen är så välriden som man säger, varför rider man då med pessoa? Observera att jag inte ser något fel i att rida på skarpare bett, OM man har en lösning till problemet som kan hjälpa ryttaren och hästen. Men att sitta och rida på ett pessoa och kalla hästen välriden, det kan jag inte alls hålla med om. Då är det något som är fel om man är tvungen att ha pessoa. Men det finns som sagt andra skarpa bett också, varför inte välja något lite snällare då istället? Pessoa för mig är bland det värsta bett man kan sätta i hästens mun.

Jag tycker att man ska lära sig RIDA istället för att sätta ett skarpare bett i hästens mun. Det är åtminstone mitt mål, att förbättra kommunikationen. Visst, ett bett blir inte skarpare än vad handen gör det. Det håller jag med om, men det gäller INTE pessoa.

Nu är jag nyfiken, vad är era åsikter om pessoa? :) Det jag har skrivit nu är MIN åsikt.


Snabb beskrivning av hästarna
2010-11-24 / 00:26:56 / Sandras inlägg

Nu tänkte jag ta en väldigt, väldigt kort beskrivning av hästarna så att de blir presenterade här på bloggen:)

 

 

Tar den här bilden på alla hästarna och deras namn för att det ska bli lättare att hänga med i svängarna;).

 

Pussel: Det här är mammas häst. En knabstrppervalack född 2003 som vi haft sedan 1 november 2007. Han heter egenligen Edelgaves Prunus men fick smeknamnet Pussel pga hans färg och för att kom in i vårt liv som den sista pusselbiten:). Han är ca 170 cm hög. Utbildningsnivå: De högre LA-klasserna, med viss påbörjan till MSVB-nivå. Grundnivå i hoppning.

 

Gäzzle: Det är min lilla shettisvalack det! Han är en verklig shettis med allt vad det innebär! Manen, svansen, pälsen, temperamentet, envisheten, styrkan, ALLT är rastypisk shettis i honom! Han är en liten valack på knappa metern som kom till oss 29 november 2007 och som är född år 2006. Utbildningsnivå: Går att både ridas och köras, men är varken riktigt inriden eller inkörd;).

 

Lucky: Det här är min älskade pärla det!<3 Heter egentligen Lancelot och är en fredriksborgarvalack på 158 cm. Honom skulle jag kunna skriva huuuuur mycket som helst om, men jag tar bara det mest allmänna precis som på de andra hästarna. Han kom till oss 16 december 2004. Det är min första storhäst som jag gick upp till från b-ponny. Han är född 1997 och är alltså gamlingen i stallet:). Utbildningsnivå: Lika som Pussel. Något mer utbildad i hopp än honom.

 

Aron: Det här är också min häst. Han heter egentligen Aragon och är en halvblod/holsteiner-korsning. Han är född 2007 och har varit i min ägo sedan 13 september 2009. Är nu drygt 170 cm hög och kommer bli en rejäl pålle! Har varit ganska spetig i kroppen, men har nu börjat lägga på sig mer hull som avslöjar att han med mer muskler kommer att bli toppenfin. Utbildningsnivå: Är under inridning. Pga flera och långa växtperioder har inridningen måst skjutas upp. Dessutom var jag skadad under försommaren (fraktur på axeln) så då avstannade inridningen helt tills jag var ordentligt hel igen. Rids i skritt, trav och galopp på bana, skritt och trav i skogen, travas bommar och har löshoppats ett par ggr.

 

Myrra: Så har vi kommit fram till stallets prinsessa! Enda stoet vi har för tillfället. Det här är mammas ponny Myrra-Bell som är en brittish spotted pony. Vi har haft henne sedan hon var ett halvår gammal. 25 december 2006 blev hon vår. Hon är dryga metern hög och en heeelt underbar individ<3. En perfekt barnponny! Hon har ett fantastiskt steg och en enorm hoppförmåga så jag önskar att hon vore en storhäst! Men det är hon inte så då får hon vara barnponny istället. Utbildningsnivå: Inriden i skritt och trav och inkörd. Hon är mest körd. En ponny som älskar att arbeta och som älskar pyssel, helst med barn!

 

Det var en liten genomgång på mina hästar iaf, hoppas det uppskattades:). Nu vet ni iaf vem jag pratar om när jag skriver namnet på hästen. Naturligtvis kommer det att komma mycket mer information vi uppdaterar här, men just nu räcker det såhär:)

 


Det tog sin lilla tid
2010-11-23 / 23:22:15 / Carolines inlägg

Nu är bloggdesignen äntligen klar, och bloggen är redo för att startas. :) Idag har jag mestadels tagit det lugnt, mår inte så jättebra eftersom jag har en förkylning pågång i kroppen som inte vill bryta ut. Är trött, hängig och hostar. Nej usch och fy, jag har inga planer på att bli förkyld och sjuk inte. :P

Jag tog mig i varje fall ut till Birsta på förmiddagen, köpte ett par vinterridstövlar från Hööks som jag verkliven behöver. Dom är vattentäta, varma och sköna! Dock var dom väldigt liten i storleken, jag fick ta strl 40 som jag aldrig haft på ett par skor förut. Jag har vanligtvis 37-38. Sen vill man ju få plats med sockor i, samt att det inte ska vara för trångt för tårna. :)

Sen har jag då varit och kollat på en ny lägenhet ikväll som jag och min sambo väldigt gärna vill ha. Så nu håller vi alla tummar och tår för att vi får den! (Y) Sen har jag resten av kvällen spenderat till den här bloggdesignen då, det finns några få små saker som jag skulle kunna ändra på men det får bli en annan dag.



Bild på mig och min nuvarande medryttarhäst Malakoff.

Han är en ridtravare som jag har skött om sen i April i början på året. Tyvärr kan jag inte utveckla min ridning med honom som jag vill, så därför kommer jag att sluta på honom efter Julafton. Men en riktigt fin kille är han! Stor personlighet och vill verkligen göra sitt bästa.


Och här har ni då min nya pärla som jag kommer börja rida från 1:a December.

Alfarahan heter han, kallas Farre och är en PRE Arab på 3,5 år. Inriden och kan grunderna, så det ska bli riktigt roligt att utvecklas tillsammans med honom. :) Han är en jättehärlig kille, och jag vet att vi kommer trivas bra ihop. Jag hoppas att ni kommer tycka det ska bli roligt att följa våran utveckling tillsammans! :)


Hej och välkomna!
2010-11-23 / 14:00:21 / Sandras inlägg

Hejhej, ni har nu kommit till en helt nystartad blogg som jag och Carro startat! Här kommer vi att skriva om vårt vardagliga liv, allmänna saker, men framförallt om hästarna, ridningen och våra hästliv! Som vår bloggdomän antyder är det allroundridning vi håller på med. Det gäller den engelska ridstilen med både hopp- och dressyrinriktning, men såklart även skog och naturridning:).

 

Det kommer att komma mer noggranna presentationer om oss senare, men jag ville bara hälsa er välkomna:).

 

Jag och min älskade häst:). Har även fyra till på gården.


RSS 2.0